DNA: Jurnalist din Mureș, trimis în judecată pentru șantaj

DNA: Jurnalist din Mureș, trimis în judecată pentru șantaj

Jurnalistul Julien Tănasă, suspectat că i-a cerut bani unui candidat la funcția de primar din județul Mureș pentru a-l ajuta să câștige alegerile, a fost trimis în judecată sub control judiciar pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj, într-un dosar instrumentat de procurorii Serviciului Teritorial Târgu Mureș al DNA.

"În cursul lunii martie 2016, unui viitor candidat la primăria unei comune din județul Mureș (denunțător în cauză) i s-a propus printr-un intermediar ajutorul unui jurnalist pentru a câștiga alegerile locale din anul în curs, lucru cu care viitorul candidat a fost de acord", se arată într-un comunicat al DNA transmis vineri AGERPRES.

O primă întâlnire dintre candidat și jurnalist a avut loc pe 24 martie, într-un restaurant din localitatea Luduș.

"Denunțătorul s-a întâlnit cu inculpatul Tănasă Julien, pe care l-a recunoscut ca fiind același jurnalist care, în urmă cu 4 ani, l-a denigrat în publicația sa, avantajându-l și favorizându-l pe contracandidat să câștige acele alegeri. Inculpatul i-a dat de înțeles că pentru ajutorul dat atunci contracandidatului ar fi primit bani, însă nu a precizat ce sumă primise de la persoana respectivă", se precizează în comunicat.

Pentru a-i face același serviciu, Julien Tănasă i-a cerut candidatului suma totală de 3.500 euro, asigurându-l că va câștiga alegerile cu ajutorul acțiunilor pe care le va îndrepta împotriva celui pe care-l ajutase să devină primar în urmă cu patru ani. Jurnalistul i-a mai spus denunțătorului că în urmă cu patru ani procedase în aceeași manieră cu candidați la funcțiile de primar din alte trei comune.

"Ulterior, la începutul lunii aprilie 2016, jurnalistul i-a transmis denunțătorului că, în cazul în care nu îi va aduce suma de bani, redusă în urma negocierilor la 2.500 euro, va stabili o înțelegere cu contracandidatul său și va avea grijă din nou ca acesta să câștige alegerile locale. De asemenea, denunțătorul urma să fie denigrat din nou în publicația electorală ce urma a fi difuzată în comuna respectivă, prin prezentarea unor fapte neadevărate, ori a unora adevărate, dar cu caracter compromițător", mai susțin procurorii.

Pe 11 aprilie, în condițiile stabilite la întâlnirile anterioare, denunțătorul i-a dat lui Julien Tănasă suma de 2.300 de euro, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

După finalizarea rechizitoriului, dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Mureș, cu propunerea de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Noul” PNL / Trei foști miniștri din Guvernele Dragnea și un ministru din Guvernul Ponta candidează din partea …

2 Birchall, cu colții în jugulara lui Streinu-Cercel: Se pare că imunitatea parlamentară bate imunitatea medical…

3 De asta i-o fi pus Firea directori? / Semnați dom’le că dacă era vreun dosar la DNA știam, că-s prieten cu Călin…

4 Sensurile giratorii din România versus cele din Anglia. „Englezii habar n-au cum se fac banii“

5 PSD continuă linia infracțională / Avocata lui Dragomir, implantată de cuplul Vasilescu-Manda în fruntea listei …