DNA: Ofiţer în Penitenciarul Tulcea, prins în flagrant în timp ce primea mită pentru favorizarea unor deţinuţi

DNA: Ofiţer în Penitenciarul Tulcea, prins în flagrant în timp ce primea mită pentru favorizarea unor deţinuţi

Ciprian Irinel Cătănoiu, ofiţer în cadrul Penitenciarului Tulcea, a fost reţinut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea mită pentru asigurarea protecţiei şi a unor condiţii favorabile de executare a pedepselor pentru patru deţinuţi, a informat, miercuri, DNA.

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Constanţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu ziua de marţi, a lui Ciprian Irinel Cătănoiu, ofiţer în cadrul Penitenciarului Tulcea, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită în formă continuată", se precizează într-un comunicat al DNA transmis AGERPRES.

Procurorii anticorupţie notează în ordonanţă că, în perioada 2018 - 16 februarie 2021, Cătănoiu, în calitatea menţionată, ar fi pretins şi primit de la două persoane (martori în cauză) sumele de 5.000 euro şi 2.500 lei în schimbul efectuării unor acte contrare îndatoririlor de serviciu.

Concret, spun anchetatorii, pentru banii primiţi, acesta ar fi trebuit să asigure protecţia şi condiţii favorabile de executare a pedepselor pentru cei doi martori şi pentru alte două persoane, toţi deţinuţi în Penitenciarul Tulcea.

Marţi, Ciprian Irinel Cătănoiu ar fi fost surprins în flagrant după ce ar fi primit de la unul dintre martori suma de 1.500 euro, context în care ar mai fi pretins, în scopul menţionat, şi suma de 2.000 euro care urma să fie plătită în martie 2021, se precizează în comunicat.

DNA informează că, miercuri, Cătănoiu este prezentat Tribunalului Constanţa cu propunere de arest la domiciliu pentru 30 de zile. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

4 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...