DNA: Om de afaceri, acuzat că a beneficiat ilegal de peste 2 milioane de lei din bugetul UE

DNA: Om de afaceri, acuzat că a beneficiat ilegal de peste 2 milioane de lei din bugetul UE

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Ștefan Radu, administrator al unei societăți comerciale, pentru că a obținut în mod ilegal fonduri de peste două milioane de lei din bugetul Uniunii Europene.

Conform DNA, inculpatul este acuzat de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

"În perioada 2010 — 2014, inculpatul Radu Ștefan, în calitate de administrator al unei societăți comerciale cu obiect de activitate în domeniul agricol, cu ocazia depunerii cererii de plată unică pe suprafață, cu intenție, a determinat în anul 2010 o persoană să declare, fără vinovăție, că exploatează în mod legal suprafața de 0,87 ha teren, care, în realitate, avea alt proprietar, iar în anii 2011 — 2014 a făcut personal, cu rea-credință, declarații în acest sens. Suprafața respectivă face parte dintr-un bloc fizic declarat integral de inculpat la APIA — Centrul Județean Călărași ca fiind utilizat de societatea sa, în condițiile în care proprietarul de drept nu a arendat, concesionat sau dat în folosință acestuia terenul respectiv", spun procurorii.

În urma acestor demersuri, omul de afaceri a obținut pe nedrept suma totală de 2.665,55 lei, din care 2.068,99 lei din bugetul Uniunii Europene și 596,56 lei din bugetul național.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Călărași. Prejudiciul a fost acoperit în totalitate de către inculpat.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șoșoacă, la Ambasada Rusiei cu șeful Sputnik din România

2 Dezvăluiri jenante despre ancheta asasinatului de la Arad

3 Așa o fi?

4 Momente șocante la Euro 2020: Christian Eriksen s-a prăbușit pe teren / Anunțul UEFA: Starea sa a fost stabiliza…

5 Cine este proprietarul din acte al mașinii de 380.000 € pe care o conduce Loredana Chivu?!