DNA, prima instituție a statului român care recunoaște OFICIAL că Dragnea este PROPRIETARUL TelDrum!

DNA, prima instituție a statului român care recunoaște OFICIAL că Dragnea este PROPRIETARUL TelDrum!

DNA, prima instituție a statului român care recunoaște oficial că Dragnea este PROPRIETARUL TelDrum! Pentru prima data o insitutie a statului sustine ca societatea Teldrum era condusa prin interpusi de Liviu Dragnea, in conditiile in care liderul PSD a negat tot timpul ca ar avea vreo legatura cu celebra firma din Teleorman.

“Fișcuci Marian, apropiat al lui Liviu Nicolae Dragnea și persoană care a devenit scriptic acționar majoritar al Tel Drum SA și care a acționat și ca un interpus al lui Liviu Nicolae Dragnea în administrarea societății comerciale”, se arata in comunicatul DNA.

" (...) În vederea asigurării pe termen lung a beneficiilor pentru membrii grupului infracțional organizat, activitatea infracțională a fost concepută în etape, în funcție de structura unității administrativ teritoriale, a societăților controlate de membrii grupului infracțional organizat și de funcțiile și influența pe care aceștia le-au dobândit.
Activitatea de pregătire și modul de acțiune al grupului organizat a impus, în principal, următoarele etape:
- Privatizarea Tel Drum SA și transferarea acestei persoane juridice din proprietatea Consiliului Județean Teleorman în sfera de influență și control a suspectului Liviu Nicolae Dragnea, prin persoane interpuse (...)", se mai arata in comunicatul DNA.

Acestea sunt primele acuzatii oficiale in care se sustine ca Teldrum este condus in realitate de Liviu Dragnea prin interpusi.

De-a lungul timpului, au existat mai multe acuzatii ca Dragnea conduce Teldrum prin interpusi. In timpul documentarii afacerii Belina, fostul baron de Teleorman, Teodor Nitulescu, a declarat pentru HotNews.ro ca liderul PSD i-a propus sa preia amandoi Tel Drum si sa imparta compania de constructii atunci cand a fost privatizata in 2001.

In 2006, la Registrul Comertului figurau ca actionari ai Tel Drum Marian Fiscuci - 9,33%, Liviu Lucian Dobrescu – 43,99%, iar Mugurel Sorin Gheorghies - 44%, toti trei fiind fosti colegi de-ai lui Liviu Dragnea.

De atunci, actionariatul a devenit ascuns, actiunile companiei fiind la purtator. Altfel spus, cel care se afla in posesia actiunilor este automat proprietarul companiei, fara sa fie nevoie de acte de vanzare – cumparare care sa ateste calitatea de proprietar. Simpla detinere a actiunilor atesta aceasta calitate.

Petre Pitis devine presedintele Consiliului de Administratie de la Tel Drum pe 30 iunie 2008. Teodor Nitulescu a declarat pentru Hotnwes.ro ca, in opinia si din informatiile sale, TelDrum este companie controlata de Liviu Dragnea, iar actionarii sunt doar de fatada, interpusi.

Reamintim ca ferma de porci din Salcia, cu o valoare de cateva milioane de euro, a trecut de la Petre Pitis, directorul general si presedintele consiliului de administratie al Tel Drum, la fiul lui Dragnea (Razvan Valentin Dragnea), via un intermediar, contra unei sume de doar 450 de lei.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”