DNA: Procurorul Traian Nedelcuță, trimis în judecată

Procurorii DNA l-au trimis în judecată, sub control judiciar, pe Traian Eduard Nedelcuță, procuror suspendat în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman, pentru luare de mită și trafic de influență.

DNA precizează, într-un comunicat transmis luni AGERPRES, că Traian Nedelcuță, în mai 2014, prin intermediul grefierei Mioara Damiana Costache, a acceptat de la rudele unei persoane inculpate într-un dosar pe care-l instrumenta (denunțători în cauză) promisiunea oferirii sumei de 10.000 euro.

"Pentru acești bani, magistratul ar fi fost de acord să obțină o situație juridică favorabilă rudei denunțătorilor, arestat preventiv într-un dosar al PT Teleorman, prin schimbarea încadrării juridice din infracțiunea de tentativă de omor într-o infracțiune cu limite de pedeapsă mai mici — loviri sau alte violențe sau vătămare corporală. În același context și prin același intermediar, Nedelcuță a primit efectiv suma de 2.000 euro în schimbul promisiunii că va obține de la medicul legist un certificat medico-legal, din conținutul căruia să reiasă că lovitura aplicată de agresor nu a pus în pericol viața victimei", susțin procurorii.

DNA menționează că magistratul, întrucât nu a reușit să-și traficheze influența pe lângă medicul legist, prin intermediul grefierei, a restituit denunțătorilor suma de 2.000 euro.

În cauză, procurorii anticorupție au încheiat cu Mioara Costache un acord de recunoaștere a vinovăției cu privire la săvârșirea infracțiunilor de complicitate la luare și dare de mită și la trafic și cumpărare de influență.

"În prezența apărătorului ales, inculpata a declarat expres că recunoaște comiterea faptelor reținute în sarcina sa, că acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală, că este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani", se spune în comunicatul DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel București cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Orban le cere miniștrilor Muncii, Internelor și Apărării să analizeze elaborarea unui proiect privi…

2 Informație / Tăriceanu îl șantajează pe Orban cerând 20 de locuri eligibile pe listele de la parlamentare, altfe…

3 Info / Încă o lovitură mortală pentru PSD: Ana Birchall se înscrie în PNL! Să vezi dezvăluiri!

4 VIDEO Cum arată spitalul cu 1.000 de paturi din Wuhan la patru zile după începerea lucrărilor

5 Mafia din Justiție lovește din nou? O judecătoare s-a pensionat, procesul Microsoft 2 se reia de la zero!

recomandări

Te ia DNA: Ioan Chelaru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Video incredibil cu un elefant surprins strângând gunoiul