DNA: Relu Fenechiu și Ion Krech, fost director în MJ, prezentați instanței pentru arestare preventivă

DNA: Relu Fenechiu și Ion Krech, fost director în MJ, prezentați instanței pentru arestare preventivă

Fostul deputat Relu Fenechiu și fostul director în Ministerul Justiției (MJ) Ion Krech vor fi prezentați vineri Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, informează DNA într-un comunicat transmis AGERPRES.

Procurorii DNA Ploiești l-au reținut joi pe Ion Krech, la data faptei director al Direcției Tehnologia Informației din cadrul Ministerului Justiției și membru în comisia de licitație, pentru luare de mită.

De asemenea, procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de Relu Fenechiu, la data faptelor deputat, pentru trafic de influență, în formă continuată și spălare de bani.

În prezent, Relu Fenechiu se află în stare de detenție, în executarea unei pedepse privative de libertate.

Ion Krech este acuzat de procurori că, în calitate de director al Direcției Tehnologia Informației din MJ, manager al unuia dintre proiectele derulate de minister și membru în comisia de licitație, în perioada 2012 — 2013, a pretins și primit, printr-un intermediar, de la reprezentanții unei firme de software, suma de 239.000 euro în trei tranșe.

Procurorii spun că banii au fost pretinși și primiți pentru ca suspectul să sprijine această firmă în câștigarea licitației pentru atribuirea și derularea unui proiect al MJ, în valoare de 14.700.000 lei fără TVA.

"Concret, cu câteva luni înainte de publicarea oficială, prin intermediul aceluiași intermediar, suspectul Ion Krech a remis reprezentanților firmei de software caietul de sarcini ce urma să fie publicat de Ministerul Justiției. În același sens, suspectul a mai conceput și redactat împreună cu reprezentanții firmei respective documentele aferente licitației, inserând în cuprinsul lor cerințe menite a-i favoriza pe aceștia din urmă. De asemenea, în schimbul banilor pretinși și primiți, suspectul Ion Krech a asigurat și buna derulare a contractului, a susținut și a fundamentat note interne, a semnat fișe de acceptanță, acte adiționale și a ajutat la deblocarea plăților, atunci când au intervenit astfel de probleme", au reținut anchetatorii.

De asemenea, conform DNA, pentru sprijinul promis și acordat în câștigarea și derularea proiectului cu Ministerul Justiției și pentru un alt proiect derulat cu o firmă farmaceutică având drept acționar majoritar Ministerul Sănătății, aceeași firmă de software i-a dat lui Relu Fenechiu, la acea dată deputat, suma de 620.000 euro.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bă, ghiolbanilor din fruntea Ro, citiți asta! / Emerging Europe: Maia Sandu e pe punctul de a deveni cel mai put…

2 Explodează alcovul bucureștean? / „Vă fac de panaramă, bolnavele Bucureștiului! Se f...teau la show! Are HIV… a …

3 A fost sau nu Firea amanta lui Tăriceanu? I-a spart casa fostului soț, Răsvan?

4 Proasta pusă de PNL pleacă din TVR cu scandal / Imbecila a sigilat biroul, de parcă ar fi de la mă-sa! / Cealaltă,…

5 Ro a rămas țara P.C.R. / Fiul cel mare al rectorului Tudorel Toader, un dobitoc, este unicul candidat pentru un …