DNA: Reprezentant al unei firme ce verifica lucrările de reabilitare a unor blocuri în Capitală - trimis în judecată

DNA: Reprezentant al unei firme ce verifica lucrările de reabilitare a unor blocuri în Capitală - trimis în judecată

Reprezentantul unei societăţi comerciale, care se ocupa de verificarea şi semnarea situaţiilor de lucrări executate de diferite firme în cadrul contractelor de reabilitare termică în Capitală, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de luare de mită.

Potrivit unui comunicat al DNA, transmis miercuri AGERPRES, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv pentru 30 de zile, a unui bărbat, persoană fizică fără calitate specială, reprezentant legal al unei firme private, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită.

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriul trimis instanţei că, în cursul lunii august 2019, în calitate de reprezentant legal al unei firme private, inculpatul ar fi pretins de la reprezentanta unei alte societăţi comerciale (martor) suma de 267.840 de lei, reprezentând un comision de 2% din valoarea totală a facturilor emise şi încasate de ultima societate, în baza a două contracte de reabilitare termică a unor blocuri de locuinţe din Bucureşti, pentru ca, în exercitarea atribuţiilor sale de serviciu de supervizare a lucrărilor realizate în baza celor două contracte, să aprobe situaţiile de lucrări, ataşamentele aferente şi să emită certificatele de plată către societatea respectivă, documente fără de care nu ar fi fost posibilă încasarea contravalorii facturilor emise.

"Potrivit unui contract de prestări de servicii încheiat cu o primărie de sector din Bucureşti, inculpatul ar fi trebuit să verifice şi să semneze situaţiile de lucrări, ataşamentele (pozele şi măsurătorile) aferente lucrărilor executate în cadrul contractelor de reabilitare termică încheiate de diferite firme cu primăria de sector şi totodată să certifice că sumele solicitate la plată sunt aferente lucrărilor executate. În perioada 20 octombrie 2019 - 14 aprilie 2020, inculpatul ar fi primit suma pretinsă, după cum urmează: prima tranşă - 20.000 lei, la data de 20 octombrie 2019, a doua şi a treia tranşă - de 10.000 lei fiecare, în perioada dintre sfârşitul lunii octombrie - începutul lunii decembrie 2019, ultima tranşă - în sumă de 35.000 euro, la data de 14 aprilie, când s-a constatat infracţiunea flagrantă", menţionează DNA.

Anchetatorii precizează că în cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra sumei de 40.000 lei aflată într-un cont bancar aparţinând inculpatului, în vederea confiscării speciale.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti cu propunere de a se înlocui măsura arestării preventive (măsură care expiră la data de 14 mai) cu măsura arestului la domiciliu şi de a se menţine măsura asiguratorie dispusă în cauză. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

3 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

4 Se retrag „Piedonii”? / De două zile sunt mucles...

5 Judecați voi...