DNA: Şefa Serviciului de Informaţii Fiscale din AJFP Timiş, reţinută pentru luare de mită

DNA: Şefa Serviciului de Informaţii Fiscale din AJFP Timiş, reţinută pentru luare de mită

Lucica Golban, şefa Serviciului de Informaţii Fiscale din cadrul AJFP Timiş, a fost reţinută de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru luare de mită, informează vineri DNA.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis AGEPRES, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Timişoara au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 13 septembrie, a Lucicăi Golban, şefa Serviciului de Informaţii Fiscale din cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Timiş, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită.

Procurorii anticorupţie notează în ordonanţa că, joi, Lucica Golban ar primit de la reprezentantul unui om de afaceri suma de 3.000 lei pentru ca o cerere de atribuire a codului de înregistrare în scopuri de TVA (document fără de care societatea nu putea să îşi desfăşoare activitatea), să fie admisă şi rezolvată cu celeritate, în condiţiile în care societatea respectivă figura cu datorii la bugetul de stat în valoare de peste 100.000 lei, neîndeplinind condiţiile rezolvării favorabile a cererii.

"Banii respectivi au fost remişi inculpatei chiar în sediul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Timiş, la scurt timp aceasta fiind reţinută de procurorii anticorupţie", se precizează în comunicat.

Vineri, Lucica Golban va fi prezentată Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria