DNA: Şeful SPCRPCIV Giurgiu ar fi primit bani ca să promoveze candidaţi la examenul de obţinere a permisului de conducere

Mitică Văduva, şeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor (SPCRPCIV) Giurgiu, a fost reţinut de procurorii anticorupţie într-un dosar în care este acuzat că ar fi cerut şi primit sume de bani pentru promovarea unor candidaţi la proba practică din cadrul examenului pentru obţinerea permisului de conducere.

Potrivit unui comunicat al DNA, transmis vineri AGERPRES, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a comisarului de poliţie Mitică Văduva, şef al SPCRPCIV Giurgiu, sub aspectul săvârşirii a 10 infracţiuni de luare de mită, şi a lui Marin Mototolea, primar al comunei Valea Dragului din judeţul Giurgiu, sub aspectul săvârşirii a patru infracţiuni de complicitate la luare de mită.

Procurorii notează în ordonanţe că, în perioada 13 mai - 24 iulie 2019, Mitică Văduva, în calitatea menţionată, ar fi pretins şi primit de la mai multe persoane (intermediari şi candidaţi) diverse sume de bani pentru promovarea unor candidaţi la proba practică din cadrul examenului pentru obţinerea permisului de conducere, programarea "peste rând" a candidaţilor la proba practică din cadrul examenului pentru obţinerea permisului de conducere (art. 8 alin. 5 din Ordinul nr. 268/2010 privind procedura de examinare pentru obţinerea permisului de conducere prevede că programarea la proba practică se face în limita locurilor disponibile şi în ordinea solicitării) şi înmatricularea cu prioritate a unor autoturisme.

În cazul a patru astfel de programări, ofiţerul de poliţie ar fi primit banii de la Marin Mototolea, arată anchetatorii.

"Din probe a rezultat că Mitică Văduva ar fi perceput în mod uzual de la persoanele care făceau intervenţii la el următoarele sume de bani: 50 de euro pentru a programa cu prioritate candidaţi la proba practică, 300 de euro pentru promovarea probei practice, 100 de euro pentru înmatricularea 'în regim de urgenţă' a autoturismelor", menţionează sursa citată.

Procurorii informează că, în cursul zilei de vineri, cei doi vor fi prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

DNA menţionează că, joi, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, au fost efectuate percheziţii domiciliare în 26 de locaţii, situate în judeţul Giurgiu, dintre care una s-a desfăşurat la sediul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Giurgiu. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Da, te poți infecta din aer, în anumite condiții. Masca: obligatorie. Trei scenarii pentru sfârșitul cr…

2 Coronavirus / Ultimele raportări din Europa arată o scădere a intensității epidemiei / Situația se înrăutățește do…

3 Noutate / Ştefan Busnatu (Universitatea de Medicină): Persoanele sănătoase care contractează COVID-19 sunt expus…

4 Luminița de la capătul tunelului? Profesorul Rafila anunță că în România începe testarea medicamentului americ…

5 Boris Johnson se înfurie pe China: a ascuns situaţia reală / Oamenii de ştiinţă l-au avertizat pe Johnson că reg…

recomandări

Te ia DNA: Constantin Boșcodeală

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Privește cum o mașină e distrusă la fier vechi în câteva secunde