DNA: Şeful SPCRPCIV Giurgiu ar fi primit bani ca să promoveze candidaţi la examenul de obţinere a permisului de conducere

DNA: Şeful SPCRPCIV Giurgiu ar fi primit bani ca să promoveze candidaţi la examenul de obţinere a permisului de conducere

Mitică Văduva, şeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor (SPCRPCIV) Giurgiu, a fost reţinut de procurorii anticorupţie într-un dosar în care este acuzat că ar fi cerut şi primit sume de bani pentru promovarea unor candidaţi la proba practică din cadrul examenului pentru obţinerea permisului de conducere.

Potrivit unui comunicat al DNA, transmis vineri AGERPRES, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a comisarului de poliţie Mitică Văduva, şef al SPCRPCIV Giurgiu, sub aspectul săvârşirii a 10 infracţiuni de luare de mită, şi a lui Marin Mototolea, primar al comunei Valea Dragului din judeţul Giurgiu, sub aspectul săvârşirii a patru infracţiuni de complicitate la luare de mită.

Procurorii notează în ordonanţe că, în perioada 13 mai - 24 iulie 2019, Mitică Văduva, în calitatea menţionată, ar fi pretins şi primit de la mai multe persoane (intermediari şi candidaţi) diverse sume de bani pentru promovarea unor candidaţi la proba practică din cadrul examenului pentru obţinerea permisului de conducere, programarea "peste rând" a candidaţilor la proba practică din cadrul examenului pentru obţinerea permisului de conducere (art. 8 alin. 5 din Ordinul nr. 268/2010 privind procedura de examinare pentru obţinerea permisului de conducere prevede că programarea la proba practică se face în limita locurilor disponibile şi în ordinea solicitării) şi înmatricularea cu prioritate a unor autoturisme.

În cazul a patru astfel de programări, ofiţerul de poliţie ar fi primit banii de la Marin Mototolea, arată anchetatorii.

"Din probe a rezultat că Mitică Văduva ar fi perceput în mod uzual de la persoanele care făceau intervenţii la el următoarele sume de bani: 50 de euro pentru a programa cu prioritate candidaţi la proba practică, 300 de euro pentru promovarea probei practice, 100 de euro pentru înmatricularea 'în regim de urgenţă' a autoturismelor", menţionează sursa citată.

Procurorii informează că, în cursul zilei de vineri, cei doi vor fi prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

DNA menţionează că, joi, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, au fost efectuate percheziţii domiciliare în 26 de locaţii, situate în judeţul Giurgiu, dintre care una s-a desfăşurat la sediul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Giurgiu. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 ULTIMA ORĂ CCR aruncă în aer Justiția din România? Udrea, printre beneficiari!

3 VIDEO Priviți, aceasta este o dronă Orlan-10 a armatei Rusiei furată de un căpitan rus și trimisă acasă „la pachet”!

4 Previziunile lui George Friedman pentru următorii 10 ani: Se ridică Polonia și Turcia

5 Ioan T. Morar / „Dacă arătarea asta i se pare frumoasă vreunui bărbat...”