DNA: Trei oameni de afaceri trimiși în judecată pentru evaziune fiscală cu prejudiciu de peste 11 milioane de lei

DNA: Trei oameni de afaceri trimiși în judecată pentru evaziune fiscală cu prejudiciu de peste 11 milioane de lei

Procurorii anticorupție au trimis în judecată trei oameni de afaceri, dar și firmele administrate de aceștia, într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciu de peste 11 milioane de lei.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis, vineri, AGERPRES, Horia Cristian Mitacu și Marian Anghel, la data faptelor administratori ai SC Util Telecom SRL, au fost trimiși în judecată, sub control judiciar, pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată, iar Teodor Dobre, administrator la alte societăți comerciale, a fost deferit justiției în stare de libertate pentru complicitate la evaziune fiscală în formă continuată.

"În perioada ianuarie-decembrie 2011, inculpații Mitacu Horia Cristian și Anghel Marian, în calitate de administratori ai SC Util Telecom SRL, au înregistrat în contabilitatea firmei pe care o reprezentau operațiuni fictive de achiziție materiale de construcții de la celelalte patru societăți (...), pe care le-au interpus în relațiile cu furnizorii intracomunitari. În demersul lor infracțional, cei doi inculpați au beneficiat de ajutorul inculpatului Dobre Teodor, care în calitate de administrator al SC Uranus Technology Invest SRL și al SC Trigano Impex SRL, le-a furnizat documente justificative, jucând rolul de verigă lipsă în frauda de tip 'carusel' concepută de primii doi", se precizează în comunicat.

Procurorii mai susțin că Teodor Dobre a participat efectiv la circuitele financiare create, pentru a da o aparență de legalitate tranzacțiilor comerciale fictive înregistrate. Astfel, el a retras sume de bani în numerar din conturile societăților pe care le administra, la solicitarea lui Mitacu, sume pe care, ulterior, le-a predat acestuia din urmă.

Agenția Națională de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 11.029.884 de lei.

Procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurăto asupra unor bunuri mobile și imobile ce aparțin inculpaților, iar dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

5 VIDEO București 2024...