DNA: Trei oameni de afaceri trimiși în judecată pentru evaziune fiscală cu prejudiciu de peste 11 milioane de lei

DNA: Trei oameni de afaceri trimiși în judecată pentru evaziune fiscală cu prejudiciu de peste 11 milioane de lei

Procurorii anticorupție au trimis în judecată trei oameni de afaceri, dar și firmele administrate de aceștia, într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciu de peste 11 milioane de lei.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis, vineri, AGERPRES, Horia Cristian Mitacu și Marian Anghel, la data faptelor administratori ai SC Util Telecom SRL, au fost trimiși în judecată, sub control judiciar, pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată, iar Teodor Dobre, administrator la alte societăți comerciale, a fost deferit justiției în stare de libertate pentru complicitate la evaziune fiscală în formă continuată.

"În perioada ianuarie-decembrie 2011, inculpații Mitacu Horia Cristian și Anghel Marian, în calitate de administratori ai SC Util Telecom SRL, au înregistrat în contabilitatea firmei pe care o reprezentau operațiuni fictive de achiziție materiale de construcții de la celelalte patru societăți (...), pe care le-au interpus în relațiile cu furnizorii intracomunitari. În demersul lor infracțional, cei doi inculpați au beneficiat de ajutorul inculpatului Dobre Teodor, care în calitate de administrator al SC Uranus Technology Invest SRL și al SC Trigano Impex SRL, le-a furnizat documente justificative, jucând rolul de verigă lipsă în frauda de tip 'carusel' concepută de primii doi", se precizează în comunicat.

Procurorii mai susțin că Teodor Dobre a participat efectiv la circuitele financiare create, pentru a da o aparență de legalitate tranzacțiilor comerciale fictive înregistrate. Astfel, el a retras sume de bani în numerar din conturile societăților pe care le administra, la solicitarea lui Mitacu, sume pe care, ulterior, le-a predat acestuia din urmă.

Agenția Națională de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 11.029.884 de lei.

Procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurăto asupra unor bunuri mobile și imobile ce aparțin inculpaților, iar dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ultimele informații din sondaje / PNL este pe trend crescător / PSD băltește la 25 / 26% / Mari emoții în zona partide…

2 VIDEO Drumul Expres Craiova - Pitești / Imagini din dronă cu tronsonul unde românii de la UMB lucrează în forță

3 Un jeg / „A mințit cu nerușinare” / Acuzaţii grele la adresa lui Dumitru Coarnă, viitor parlamentar PSD

4 Așa o fi? Judecați voi!

5 FOTO Ea este mama Antoniei / Bunica Denise Iacobescu, la 53 de ani