DNA: Un fost director al CET Arad, trimis în judecată pentru abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave

DNA: Un fost director al CET Arad, trimis în judecată pentru abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave

Adrian Nicolae Ghilea, fost director executiv comercial al CET Arad, a fost trimis în judecată de procurorii Serviciului Teritorial Timișoara al DNA pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Prejudiciul produs de fostul director al CET Arad se ridică la aproape șapte milioane de lei, potrivit unui comunicat al DNA transmis marți AGERPRES.

"La data de 13 februarie 2007, inculpatul Ghilea Adrian Nicolae, în calitate de director executiv comercial al SC CET Arad SA, cu încălcarea atribuțiilor de serviciu și a reglementărilor interne ale societății, a încheiat și semnat un act adițional la un contract de furnizare lignit prin care se stabilea că, pentru livrările neachitate la termen, prețul facturilor se reactualiza de la 56,62 lei /tonă la sume cuprinse între 57,75 lei/tonă până la 66,28 lei/tonă, deși în documentul inițial se prevedea deja o modalitate de penalizare a facturilor neplătite la termen, conform căreia se calculau penalități de 0,1%/zi de întârziere în funcție de valoarea facturii neplătite", se precizează în comunicat.

Potrivit anchetatorilor, clauza era vădit defavorabilă intereselor financiare ale SC CET Arad SA și dădea posibilitatea ca, prin simpla neachitare a facturilor viitoare la termenele stipulate, furnizorul să calculeze și să factureze prețuri reactualizate pentru cantitățile de lignit livrate.

"Activitatea infracțională derulată de inculpat a condus la producerea în dauna SC CET Arad SA a unui prejudiciul total de 6.847.861,81 lei, precum și la asigurarea unui folos necuvenit în același cuantum pentru societatea furnizoare a cărbunelui. SC CET Arad SA s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 6.847.861,81 lei", se mai arată în comunicatul DNA.

Procurorii au instituit măsura asiguratorie a sechestrului asupra unui imobil care îi aparține lui Ghilea, iar dosarul a fost trimis pentru judecare la Tribunalul Arad.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro