DNA: Un președinte de CJ, un prefect și un judecător, printre cei 94 de inculpați condamnați definitiv în luna iunie

DNA: Un președinte de CJ, un prefect și un judecător, printre cei 94 de inculpați condamnați definitiv în luna iunie

Un președinte de consiliu județean, un prefect și un judecător se numără printre cei 94 de inculpați condamnați definitiv în luna iunie pentru fapte de corupție, în dosare instrumentate de DNA.

"În cursul lunii iunie 2016, (...) au rămas definitive 31 de hotărâri judecătorești prin care au fost condamnați 94 de inculpați, dintre care: un judecător, un avocat, un președinte consiliu județean, doi primari și doi viceprimari de municipiu, un prefect, un director al unei stațiuni de cercetare, doi ofițeri de poliție, doi inspectori finanțe publice, trei consilieri de primăriei", se arată într-un comunicat al DNA transmis joi AGERPRES.

Conform aceleiași surse, pedepsele primite de cei 94 de inculpați sunt cuprinse între șase luni de închisoare cu amânarea pedepsei și 15 ani și opt luni de închisoare.

"Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunțarea deciziilor, motivarea acestora și transmiterea acestor decizii de către instanțele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferență de timp, DNA a decis publicarea unor informări cu privire la soluțiile de condamnare definitive, la momentul pronunțării acestora, sub formă de comunicate de presă. În acest fel, DNA răspunde cerinței de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupție, inclusiv asupra finalității dosarelor trimise spre judecare", se mai menționează în comunicat.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Etnicii minoritari din armata rusă au început să vorbească în limba nativă pentru a nu fi bombardați de ucraineni

2 Așa arată prostia made in Rusia...

3 ULTIMA ORĂ Primul oficial ucrainean de top care admite că este „imposibil” ca Ucraina să învingă Rusia cu nivelul actual de sprijin din Occident

4 O nouă ameninţare lansată de propaganda rusă: „Două rachete nucleare vor lovi imediat. Una la Washington, cealaltă la Londra” VIDEO

5 Foarte interesante amănunte!