DNA: Un președinte de CJ, un prefect și un judecător, printre cei 94 de inculpați condamnați definitiv în luna iunie

Un președinte de consiliu județean, un prefect și un judecător se numără printre cei 94 de inculpați condamnați definitiv în luna iunie pentru fapte de corupție, în dosare instrumentate de DNA.

"În cursul lunii iunie 2016, (...) au rămas definitive 31 de hotărâri judecătorești prin care au fost condamnați 94 de inculpați, dintre care: un judecător, un avocat, un președinte consiliu județean, doi primari și doi viceprimari de municipiu, un prefect, un director al unei stațiuni de cercetare, doi ofițeri de poliție, doi inspectori finanțe publice, trei consilieri de primăriei", se arată într-un comunicat al DNA transmis joi AGERPRES.

Conform aceleiași surse, pedepsele primite de cei 94 de inculpați sunt cuprinse între șase luni de închisoare cu amânarea pedepsei și 15 ani și opt luni de închisoare.

"Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunțarea deciziilor, motivarea acestora și transmiterea acestor decizii de către instanțele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferență de timp, DNA a decis publicarea unor informări cu privire la soluțiile de condamnare definitive, la momentul pronunțării acestora, sub formă de comunicate de presă. În acest fel, DNA răspunde cerinței de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupție, inclusiv asupra finalității dosarelor trimise spre judecare", se mai menționează în comunicat.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Verișoara lui Tătaru l-a impus ca administrator la Antibiotice SA, cu 2500 de Euro lunar, pe cumătrul ministru…

2 Citiți! Un singur cuvânt: Mafie!

3 Judecați voi / Justiției i-au trebuit 8 luni ca să stabilească cine rejudecă procesul familiei Cosma din Prahova…

4 Amănunte picante / Grupul de la Scroviștea / Ce s-a ales de oamenii lui Dragnea

5 Ce ironie, ce cârpă de om! / Iordache conduce ședința în care se vor îngropa toate legile anti-Justiție clocite …

recomandări

Te ia DNA: Ionut Savoiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tipul asta zboară printr-un munte într-o cascadorie la limită