Doar întâmplare? Judecătoarea a greșit calculul! Oprescu este condamnat la 5 ani și 4 luni de închisoare!

Doar întâmplare? Judecătoarea a greșit calculul! Oprescu este condamnat la 5 ani și 4 luni de închisoare!

Doar întâmplare? Judecătoarea a greșit calculul! Oprescu este condamnat la 5 ani și 4 luni de închisoare! Calcul greșit al instanței în sentința lui Sorin Oprescu. Fostul primar este condamnat la 5 ani și 4 luni, nu la 4 ani și 4 luni de închisoare cu executare, dezvăluie  Ziare.com .

Exista neconcordante in calculul contopirii infractiunilor din decizia de condamnare a fostului primar al Capitalei Sorin Oprescu. Desi minuta sentintei arata ca fostul edil a fost condamnat la o pedeapsa totala de 4 ani si 4 luni de inchisoare, din calculul celor trei infractiuni pentru care a fost gasit vinovat Oprescu reiese ca acesta ar fi trebuit condamnat la 5 ani si 4 luni.

Concret, Sorin Oprescu a fost trimis in judecata pentru mai multe infractiuni: spalare de bani, luare de mita, constituirea unui grup infractional organizat si abuz in serviciu.

Judecatorul Iosefina Parvu de la Tribunalul Bucuresti a decis achitarea fostului edil pentru spalare de bani. Magistratul l-a gasit vinovat pe Oprescu pentru alte trei infractiuni si a decis condamnarea la 4 ani si 4 luni.

Pe fiecare infractiune in parte ea a decis:

Luare de mita - 4 ani de inchisoare:
Constituirea unui grup infractional organizat - 1 an de inchisoare;
Abuz in serviciu - 3 ani de inchisoare.

Judecatorul arata modul prin care a contopit pedepsele.

"In baza articolului 39, alineatul 1, lit. b, Cod Penal, inculpatul executa pedeapsa de 4 ani inchisoare la care adauga sporul de 1/3 din totalul celorlalte pedepse de 1 an si 4 luni. (Aici ar putea fi greseala!)

In final, inculpatul executa pedeapsa de 4 ani si 4 luni inchisoare si 3 ani interdictia drepturilor prev. de art 66 alin 1 lit. a b k cod penal", este minuta Iosefinei Parvu.

Articolul 39, litera, alineatul 1, lit. b din Codul penal stabileste regula dupa care este calculata pedeapsa principala in caz de concurs de infractiuni: cand s-au stabilit numai pedepse cu inchisoare, se aplica pedeapsa cea mai grea, la care se adauga un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite.

Practic se calculeaza pedeapsa cea mai mare, de 4 ani pentru luare de mita, la care se adauga sporul de 1/3 din celelate condamnari: 4 luni de la constituirea unui grup infractional organizat si 1 an de la abuzul in serviciu.

In total, sentinta ar fi trebuit sa fie de 5 ani si 4 luni.

Am solicitat un punct de vedere de la Tribunalul Bucuresti in acest caz si in momentul in care-l vom primi il vom publica.




Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale