Doctor în teologie arestat pentru că ar fi hărțuit și agresat sexual o elevă de clasa a X-a

Doctor în teologie arestat pentru că ar fi hărțuit și agresat sexual o elevă de clasa a X-a

Profesor dr. Cosmin Vasile Lăuran, absolvent al Academiei Naționale de Muzică ”Gheorghe Dima” din Cluj Napoca, doctor în teologie, profesor de religie și muzică la Colegiul Național ”Emil Racoviță” din Baia Mare a fost arestat pentru comiterea infracțiunii de agresiune sexuală săvârșită asupra unui minor, informează presasm.ro , care citează surse locale.

Bărbatul ar fi trimis mai multe mesaje cu conținut sexual unei eleve de clasa a X-a de la liceul unde era profesor. Adolescenta i-a arătat mamei mesajele iar aceasta a alertat imediat polițiștii și procurorii băimăreni.

”Un băimărean a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Și asta după ce la data de 28 iunie, polițiștii au fost sesizați de o femeie cu privire la faptul că un bărbat ar fi efectuat mai multe apeluri telefonice și ar fi transmis mai multe mesaje unei minore, de 16 ani, care, prin frecvență și conținut, i-ar fi creat acesteia o stare de temere.

În urma cercetărilor, a fost identificat un bărbat, de 47 de ani, bănuit de comiterea faptei. În baza probatoriului administrat, la data de 8 iulie a.c., cel în cauză a fost reținut, pentru 24 de ore, iar ieri, 9 iulie, acesta a fost prezentat instanței care a dispus arestarea sa preventivă, pentru 30 de zile.

Bărbatul a fost depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș. În continuare, sub supravegherea procurorului, polițiștii continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale a bărbatului”, anunță polițiștii din Satu Mare.

Conducerea Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului a anunțat că i-a fost retrasă binecuvântarea bărbatului de a mai preda religie și muzică.

”Având în vedere situaţia gravă în care se află profesorul Cosmin Vasile Lăuran, care preda disciplina religie şi muzică la un liceu băimărean, aflat în arestul poliţiei, făcând subiectul unui dosar penal, Episcopia Ortodoxă Română a Maramureşului şi Sătmarului a hotărât de îndată retragerea binecuvântării de a mai preda disciplina religie pentru totdeauna în instituţiile şcolare, precum şi de a mai dirija vreun cor bisericesc din cuprinsul Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului. Astfel de cazuri de gravă degradare umană sunt incompatibile cu calitatea de creştin şi nu au ce căuta în sfera educaţiei sau a bisericii”, se precizează într-un comunicat de presă.Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Momentul când prim-ministrul Indiei îi spune în față lui Putin că moartea unor copii este „foarte dureroasă”

2 „Geani” și-a cumpărat apartament de lux în Spania

3 VIDEO Ana Birchall a ieșit la atac? De ce oare repune pe tapet filmulețele cu Geoană?

4 Canada, adevărata mare problemă a NATO...

5 Se sparge buboiul? / Blonda lui Coldea, orgii cu droguri pentru politicieni de top