Doctorul naturist Doru Laza: Alimentaţia cu o hrană sănătoasă, dar şi credinţa, consolidează sistemul imunitar

Doctorul naturist Doru Laza: Alimentaţia cu o hrană sănătoasă, dar şi credinţa, consolidează sistemul imunitar

Doctorul naturist Doru Laza, cel care edifică, în comuna bihoreană Şuncuiuş, o clinică cu dietă vegană, unică în România, recomandă tuturor românilor, ca primă măsură preventivă, o alimentaţie sănătoasă, dar şi reconectarea cu Dumnezeu, trezirea credinţei, deoarece aceasta înseamnă "imunitate absolută".

"În contextul actual, marcat de criza sanitară, primul lucru pe care ar trebui să-l facă fiecare român ar fi acela de a-şi trezi credinţa. Dacă tot suntem creştini, aşa cum se vede din recensământ, peste 80%, atunci să reînvie credinţa în inima românilor. Pentru că, dacă avem credinţă în inimă, înseamnă imunitate absolută. Trăiţi sănătos! Nu mai mâncaţi prostiile care se vând în supermarketuri. Mergem la ţăranii noştri şi le dăm lor bani. Având credinţă, pe plan mental, oamenii vor fi echilibraţi, armonioşi, iar pe plan fizic, alimentând corpul cu o hrană sănătoasă, din pământ românesc, nu ne trebuie altceva ca să fim sănătoşi ", a declarat, pentru AGERPRES, medicul Doru Laza.

Avem nevoie, a precizat el, de o hrană sănătoasă şi un stil de viaţă edenic, în care, foarte important, să fie inclusă şi mişcarea, strâns legată de natură, trăind în comuniune cu Dumnezeu, atât pe verticală, prin studiu, meditaţie şi rugăciune, cât şi pe orizontală, cu semenii, practicând altruismul.

Referitor la stadiul lucrărilor la Centrul de sănătate şi medicină preventivă "Back to Eden", "un brand al României" - cum îl consideră dr. Laza, demarate în anul 2013, şi un termen de finalizare a acestora pentru a putea primi bolnavi, doctorul Laza a mărturisit, cu simţ al umorului, că va fi gata în... era noastră.

Sursa foto: ClinicaBackToEdenSuncuius/ facebook.com


"Cu siguranţă va fi gata în era noastră. Dar când, doar Dumnezeu ştie. Noi ne străduim cât putem, dar fără ajutorul oamenilor de bine nu putem înainta", a declarat dr. Doru Laza.

Medicul, azi în vârstă de 65 de ani, este absolvent al UMF Cluj Napoca în 1983, secţia Medicină Generală. S-a specializat în terapii naturiste şi a vindecat mii de pacienţi prin metodele sale. Autor de cărţi, a susţinut multe conferinţe pe teme naturiste în ţară şi peste hotare.

Timp de 11 ani, a fost medicul şi directorul clinicii "Eden" din Breaza, Prahova. Recunoscut şi apreciat pe plan internaţional, doctorul Doru Laza a primit, în 2005, pentru renumele adus localităţii, titlul de ''cetăţean de onoare'' al comunei Breaza. În semn de recunoştinţă pentru tratamentul salvator, o familie, Konrad, din Germania i-a donat o clinică modulară.

În noiembrie 2013, aceasta a ajuns, cu sprijinul autorităţilor din Waiblingen, la Şuncuiuş. Cele 48 de module ale clinicii mobile (16 tone) au fost amplasate pe fundaţia pregătită pentru acestea, fiind realizate racordurile la facilităţile necesare. Aici vor fi găzduiţi în jur de 22-24 de pacienţi, fiind partea hotelieră a centrului. După o perioadă de stand-by, în vara anului 2017, o mână de oameni de bine au sprijinit, logistic şi financiar, continuarea lucrărilor la aşezământul medical din Şuncuiuş.

În completarea clinicii modulare s-a construit o clădire cu parter, etaj şi mansardă, cu o amprentă la sol de circa 500 mp, care va fi, practic, spitalul propriu-zis. Proiectul centrului naturist a fost realizat benevol de un arhitect vindecat la Breaza. Clădirea nouă este ridicată în roşu, este acoperită, are ferestre şi uşi exterioare. Va asigura infrastructura de tratament, inclusiv partea de bucătărie, spălătorie şi cazarea pentru personal sau probabil, şi pacienţi, dacă va fi cazul.

Foto: (c) Doru Laza



În această clădire s-au introdus utilităţile - apă, canalizare, curent electric şi s-a realizat încălzirea prin pardoseală. Trebuie să se finalizeze partea cu pompele de căldură care vor alimenta încălzirea prin pardoseală, să se monteze hornul pentru centrala termică din subsol care va funcţiona pe lemne în caz de nevoie, precum şi piscina jacuzzi.

Doctorul Laza a precizat că vor mai urma, firesc, lucrările de tencuire, zugrăvire, termoizolaţia exterioară şi tencuiala finală.

Foto: (c) Doru Laza


"Ar mai fi de amenajat apoi curtea şi dragii mei, putem să ne apucăm de lucru şi să tratăm bolnavii," a afirmat, cu entuziasm, medicul.

De altfel, încrederea în reuşită, în oameni şi în Dumnezeu nu l-au părăsit niciodată. Cu toate dificultăţile, visul lui este de a înfiinţa acest centru de sănătate pentru Bihor şi pentru România, deoarece "nu va fi doar un brand naţional, ci unul mondial", afirmă acesta.

Doctorul a dorit să se întoarcă în zona natală a Bihorului. Aşa se face că, în apropiere de Beiuş, oraşul său de baştină, Centrul de sănătate şi medicină preventivă "Back to Eden" a fost construit în Şuncuiuş, o zonă turistică bogată în peşteri şi trasee montane, în aer curat, fără surse de poluare, lângă pădure. Ambientul natural benefic şi altitudinea moderată a localităţii, la 600 de metri, au fost alese în mod special astfel încât să ofere cele mai bune condiţii pentru pacienţi.

Foto: (c) Doru Laza



Alături de medicul Doru Laza, în centrul "Back to Eden" lucrează şi va îngriji pacienţi şi fiica acestuia, dr. Manuela Laza, specialist Medicină internă. Împreună, au elaborat şi editat un "Manual edenic de medicină naturistă profilactică şi terapeutică", de peste 1.200 de pagini. Ei au mai publicat, în 2005, o carte, având titlul "Reţete din bucătăria edenică", strict vegetariene, cu meniuri sistematizate pe diverse grupuri de boli.

Tratamentul doctorului Laza se bazează pe o dietă alimentară exclusiv vegetariană - cereale, fructe, zarzavaturi şi nuci sau seminţe oleaginoase, alături de alte proceduri de detoxifiere, regenerare, kinetoterapie, terapie cu apă, cu argilă, masaj, băi, reflexoterapie etc. până la sacroterapie.

Doctorul "recită" formula pe care, de ani de zile, o recomandă şi o aplică pacienţilor, dar şi oamenilor, în general, pentru a fi sănătoşi: "Fără carne, lapte, ouă; zero cafea, tutun, alcool, ciocolată, cacao. De asemenea, zero sare iodată, zero zahăr, zero făină albă, zero ceai negru, zero ceai verde, zero prăjeli, zero produse aditivate".

"Cu un asemenea regim, goleşti spitalul de bolnavi. Toţi se vindecă. Pentru că hrana naturală, vie, curăţă trupul şi oferă rezistenţă organismului. România are un potenţial de veganism absolut. Ţara noastră este cea mai mare furnizoare de materie primă ecologică din Europa. De ce să nu beneficiem de ea? Valorificaţi repertoriul creaţiei, adică dieta vegană. Consolidaţi-vă sistemul imunitar prin alimentaţie, nu prin medicamente. Mulţi se întreabă ce să-i dea copilului pentru a-i întări imunitatea. Unui copil nu-i poţi întări imunitatea decât cu o atmosferă familială excepţională, de armonie, să simtă copilul că este iubit, să simtă că tati şi mami se preocupă de sănătatea lui oferindu-i alimentele sănătoase, cele mai bune calitativ, pentru că ţara noastră are acest potenţial. Dieta vegană este una salutară şi cu scop profilactic, dar şi terapeutic. Şi aceste lucruri sunt demonstrate ", a declarat, pentru AGERPRES, doctorul Doru Laza.

Pe lângă tratamente, în Centrul de sănătate de la Şuncuiuş, medicul Doru Laza va înfiinţa o secţie de învăţământ pentru agricultura ecologică, pe care o susţine foarte mult, precum şi o secţie de misionarism medical cu medicină naturistă. Detalii şi informaţii despre donaţii se pot găsi pe site-ul www.dorulaza.ro . AGERPRES/(A - autor: Eugenia Paşca, editor: Karina Olteanu, editor online: Irina Giurgiu)

Sursa foto: dorulaza.ro/clinicabacktoeden


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria