Document-BOMBĂ! Atacurile lui Vâlcov, L. Pop și altor lideri PSD la adresa minorității germane declanșează o reacție oficială: 22 de membri cer Adunării Parlamentare a CE o investigație

Document-BOMBĂ! Atacurile lui Vâlcov, L. Pop și altor lideri PSD la adresa minorității germane declanșează o reacție oficială: 22 de membri cer Adunării Parlamentare a CE o investigație

Atacurile lui Vâlcov, L. Pop și altor lideri PSD la adresa minorității germane declanșează o reacție oficială: 22 de membri cer Adunării Parlamentare a Consiliului Europei o investigație.

22 de membri ai Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, reprezentând 11 state membre – printre care Germania și Ungaria – au semnat o moțiune prin care cer o investigație asupra modului în care România își protejează minorităție, potrivit documentului consultat de G4Media.ro .

 Cei 22 de semnatari își motivează cererea prin apariția în România a unor ”atacuri sistematice” și ”insulte colective țintite” împotriva minorității germane din partea unor ”reprezentanți de rang înalt ai PSD și a mass-media apropiate de guvern”.

Moțiunea citează în acest sens atacul lui Liviu Pop, președintele Comisiei pentru Educație din Parlament, care a calificat Forumul Democrat German drept o ”organizație nazistă”. Tot Pop, într-o postare pe Facebook, a comparat mai mulți aliați ai României, printre care și Germania, cu gândaci (foto).

Documentul îl nominalizează și pe Darius Vâlcov, consilier al premierului Dăncilă și fost ministru al Finanțelor, printre înalții oficiali români care au jignit minoritatea germană. Moțiunea celor 22 relatează postarea unui clip video pe contul lui Vâlcov, clip care îl prezenta pe Klaus Iohannis în postură de nazist.

”Intensitatea și frecvența actelor de defăimare colectivă provenite din cercurile guvernamentale, precum și lipsa distanțării liderilor de a se distanța public de aceste acte, reprezintă un motiv de îngrijorare”, se arată în textul moțiunii.

Semnatarii moțiunii cer Adunării Parlamentare a Consiliului Europei să investigheze implementarea de către România a măsurilor pentru protejarea minorităților naționale și cer de urgență României să își îndeplinească datoria de a proteja minoritatea germană.

Moțiunea va intra în dezbaterea Adunării Parlamentare și, dacă va fi votată, o investigație formală împotriva României va fi demarată.

Documentul:

Lista completă a semnatarilor:

HEINRICH Frank, Germany, EPP/CD
BARNETT Doris, Germany, SOC
BENNING Sybille, Germany, EPP/CD
BEYER Peter, Germany, EPP/CD
GATTI Marco, San Marino, EPP/CD
HARDT Jürgen, Germany, EPP/CD
HEINRICH Gabriela, Germany, SOC
KANDELAKI Giorgi, Georgia, EPP/CD
LOMBARDI Filippo, Switzerland, EPP/CD
MUNYAMA Killion, Poland, EPP/CD
NÉMETH Zsolt, Hungary, EPP/CD
NICK Andreas, Germany, EPP/CD
OEHME Ulrich, Germany, NR
OMTZIGT Pieter, Netherlands, EPP/CD
O’REILLY Joseph, Ireland, EPP/CD
SCHÄFER Axel, Germany, SOC
SCHNEIDER-SCHNEITER Elisabeth, Switzerland, EPP/CD
SHEHU Tritan, Albania, EPP/CD
SVENSSON Michael, Sweden, EPP/CD
ULLRICH Volker, Germany, EPP/CD
VAREIKIS Egidijus, Lithuania, EPP/CD
ZINGERIS Emanuelis, Lithuania, EPP/CD




Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

4 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...