Document-BOMBĂ! Dragnea a cerut Inspecției Judiciare să constate că DNA a folosit protocolul cu SRI în toate dosarele lui! Amănunte INCENDIARE!

Document-BOMBĂ! Dragnea a cerut Inspecției Judiciare să constate că DNA a folosit protocolul cu SRI în toate dosarele lui! Amănunte INCENDIARE!

Document-BOMBĂ! Dragnea a cerut Inspecției Judiciare să constate că DNA a folosit protocolul cu SRI în toate dosarele lui! Liderul PSD, Liviu Dragnea, a cerut pe 23 august Inspecției Judiciare să verifice toate cele trei dosare penale deschise de DNA pe numele său, susținând că în fiecare dintre ele procurorii s-au folosit de protocolul încheiat cu SRI în anul 2009, dezvăluie jurnalistul Ovidiu Vanghele în publicația  Centrul de Investigații Media (CIM).

Potrivit sesizării, Dragnea susține că procurorii s-au folosit de protocolul încheiat între Ministerul Public și SRI în 4 februarie 2009 în toate cele trei dosare în care a fost sau este cercetat penal. În consecință, acesta cere inspecției judiciare să verifice „aspectele” pe care le-a sesizat și să dispună „măsurile legale pentru remedierea aspectelor de nelegalitate sesizate”.

Dragnea menționează în sesizare dosarul ”Referendumul”, în care a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare, dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman, în care a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare, și dosarul TelDrum, în care este acuzat de fraudarea banilor europeni.

Solicitarea trimisă de liderul PSD Inspecției Judiciare vine în contextul presiunilor făcute de Liviu Dragnea asupra Guvernului pentru adoptarea unei ordonanțe de urgență privind anularea protocoalelor cu SRI și a efectelor acestora. Atât ministrul Justiției, Tudorel Toader, cât și premierul Viorica Dăncilă au ignorat însă până acum avertismentele liderului PSD. Șefa Guvernului a vorbit săptămâna trecută despre ”necesitatea unui moment T zero cu desecretizarea tuturor protocoalelor”, nu despre anularea efectelor acestora .

La rândul său, Tudorel Toader a anunțat pe 1 august că va propune Guvernului o Ordonanță de Urgență privind modificarea condițiilor de revizuire a sentințelor definitive pronunțate în dosare făcute pe baza protocoalelor, dar nu făcut nimic în acest sens până acum.

În schimb, la presiunile publice ale lui Liviu dragnea, pe 5 septembrie Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență cu dedicație pentru ca actualii șefi ai Inspecției Judiciare, Lucian Netejoru și Gheorghe Stan, să își poată păstra funcțiile. Inspecția Judiciară este arma folosită de alianța PSD-ALDE pentru a controla corpul magistraților. Potrivit informațiilor G4Media.ro, OUG-ul nu are avizul CSM. Există cel puțin două decizii ale CCR care consacră obligativitatea avizului. Problema este că singura instituție care poate sesiza CCR că OUG-ul nu are aviz CSM este Avocatul Poporului, Victor Ciorbea.



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”