Document-BOMBĂ! Dragnea a dat în judecată Comisia Europeană la Luxemburg! Are doi avocați care costă zeci de mii de euro!

Document-BOMBĂ! Dragnea a dat în judecată Comisia Europeană la Luxemburg! Are doi avocați care costă zeci de mii de euro!

Document-BOMBĂ! Dragnea a dat în judecată Comisia Europeană la Luxemburg! Are doi avocați care costă zeci de mii de euro! Liviu Dragnea a chemat in judecata Comisia Europeana la Tribunalul UE de la Luxemburg, pe care o acuza ca nu i-a acordat dreptul la aparare si nu a respectat prezumtia de nevinovatie in cazul in care OLAF a investigat fraudele cu bani europeni de care s-ar face vinovata Tel Drum, dezvăluie Ziare.com .

Asa cum Ziare.com a relatat deja, Liviu Dragnea nu mai putea sa atace raportul OLAF, pentru ca iesise demult din termen. Asa ca a ales o cale indirecta, adica ataca raspunsul negativ primit de la Comisia Europeana la o plangere pe care a facut-o in privinta raportului OLAF, care il incrimineaza.

Jurnalul oficial al UE a publicat recent cererea de chemare in judecata a lui Dragnea impotriva Comisiei Europene.

Documentul privind acțiunea lui Dragnea împotriva Comisiei Europene:

Acest document arata ca "reclamantul (Liviu Dragnea - n.red.) solicita Tribunalului:

- anularea Deciziei OCM (2018) 20575 a Comisiei, comunicata reprezentantului legal al reclamantului prin scrisoarea din data de 1 octombrie 2018;
- obligarea Comisiei la plata cheltuielilor de judecata".

Jurnalul oficial al UE publica si motivele si principalele argumente ale reclamantului Dragnea:

"In sustinerea actiunii, reclamantul invoca trei motive.

1. Primul motiv este intemeiat pe incalcarea articolului 9 alineatele (1), (2) si (4) din Regulamentul OLAF, precum si a dreptului la aparare al reclamantului in cadrul investigatiilor, inclusiv dreptul de a fi ascultat si respectarea prezumtiei de
nevinovatie.

2. Al doilea motiv este intemeiat pe incalcarea principiului bunei administrari in ceea ce priveste investigatiile, precum si pe refuzul de a deschide o investigatie referitoare la desfasurarea investigatiei OLAF.

3. Al treilea motiv este intemeiat pe incalcarea dreptului de acces la documentele privind investigatia OLAF".

Dragnea este asistat de avocatii Bernard O'Connor si Sebastien Gubel.

Amintim ca Dosarul Tel Drum de la DNA se bazeaza pe o investigatie OLAF care constata o frauda masiva cu fonduri europene in domeniul constructiei de drumuri si recomanda recuperarea integrala a 21 de milioane de euro. Una dintre fraude se refera la Tel Drum.

Liviu Dragnea este urmarit penal pentru constituirea unui grup infractional, abuz in serviciu si infractiuni privind deturnarea de fonduri europene, in legatura cu favorizarea companiei in privinta acordarii de contracte. Faptele ar fi fost comise in perioada in care era presedinte al Consiliului Judetean Teleorman.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi imagini cu ce-au lăsat americanii în Afganistan...

2 VIDEO Stupoare în Rusia! / Cum arată un convoi militar rusesc cu lansatoare Katiușa din anii `40 și camioane din anii `30

3 Detaliul stupid din pașapoartele spionilor ruși, care-i dă de gol cu sutele

4 VIDEO Imagini ca de la răscoala din 1907 în Franța...

5 Om de afaceri și cadru universitar, mort la doar 47 de ani după ce a căzut cu bicicleta