Document-BOMBĂ! Pesedizare TOTALĂ la Inspecția Judiciară! Sistemul judiciar, în ghearele PSD!

Document-BOMBĂ! Pesedizare TOTALĂ la Inspecția Judiciară! Sistemul judiciar, în ghearele PSD!

Document-BOMBĂ! Pesedizare TOTALĂ la Inspecția Judiciară! Sistemul judiciar, în ghearele PSD! Soțul judecătoarei Baltag, admis pentru un post de inspector judiciar. La fel și soția fostului prefect PSD de București și președinta Tribunalului Giurgiu, de unde provine Netejoru, actualul șef al Inspecției judiciare, dezvăluie  G4Media.ro .

Magistrații Vasile Baltag, Roxana Petcu, Luciana Aydin, Bogdana Orășeanu, Adriana Andronic și Petre Roșu au fost declarați admiși la concursul pentru ocuparea unui post de inspector judiciar.

 Potrivit regulamentului, concursul a avut o etapă scrisă notată cu o pondere de 70 la sută din nota finală și un interviu. Urmează ca CSM să valideze rezultatele.

Rezultatele concursului de pesedizare:

Vasile Baltag de la Tribunalul Neamț a fost declarat admis cu o notă de 8,14. El este soțul Gabrielei Baltag, membru CSM, cunoscută pentru luările ei de poziție pe placul Antenei 3, în platourile căreia judecătoarea este adesea invitată. În octombrie, judecătoarea Baltag a votat pentru avizarea OUG privind menținerea la conducerea IJ a actualilor șefi, Lucian Netejoru și Gheorghe Stan zis Giani, deși avea obligația să se abțină.

Bogdana Alina Orășeanu este deja inspector judiciar, însă a candidat pentru un nou mandat de 6 ani. Ea a contribuit decisiv la jocurile prin care actualii șefi ai IJ au rămas în funcție. Orășeanu a atacat în instanță regulamentul din 2012 așa că CSM nu a putut organiza concurs pentru ocuparea posturilor de conducere ale IJ până când au intrat în vigoare noile legi ale Justiției. Din noua comisie de concurs pentru șefia IJ  au fosteliminați reprezentanții PG și ICCJ și au rămas doar judecători membri CSM care au activat cel puțin o zi la o Curte de apel, precum judecătoarele CSM Lia Savonea, Simona Marcu și Nicoleta Țânț.

Un alt candidat declarat admis este judecătoarea Roxana Petcu. Ea este soția fostului prefect PSD de Ilfov și București, Adrian Petcu. Judecătoarea Luciana Aydin este președintele Tribunalului Giurgiu, de unde provine actualul șef al IJ, Lucian Netejoru.

Adriana Andronic este deja inspector judiciar, însă vrea un nou mandat. Ea provine de la Curtea de apel Iași, iar Petre Roșu este fostul soț al ex-procuroarei DNA, Claudia Roșu.

Context. Inspecția judiciară (IJ) anchetează abaterile disciplinare ale magistraților. În ultima vreme, IJ s-a transformat într-un adevărat instrument al puterii politicie PSD-ALDE de hărțuire a magistraților independenți.

”Inspecția Judiciară (IJ) se ocupă de hărțuirea magistraților incomozi în loc de sancționarea uscăturilor din sistem” – este concluzia amară la care a ajuns unul dintre magistrații cu care a stat de vorbă G4Media.ro în legătură cu actualul management al IJ. ”Inspecția a devenit o coadă de topor a Puterii PSD-ALDE împotriva judecătorilor și procurorilor care îi deranjează”, a completat el.

”Faptul că este un instrument de hărțuire este indicat, în primul rând, și de procentul lor de achitări de aproape 50 %. IJ face acțiuni disciplinare fără rezultate, împotriva magistraților, în mai bine de jumătate dintre cazuri. Singurul scop este hărțuirea magistraților”, au explicat judecătorii și procurorii cu care a stat de vorbă G4Media.ro.

Pe lângă susținerile de acest fel ale magistraților, faptele vorbesc de la sine. Imediat ce un magistrat deschide gura sau acționează împotriva intereselor Puterii PSD-ALDE este luat în vizor de Inspecția Judiciară. De exemplu, cazul procurorilor militari Ionel Corbu și Bogdan Pîrlog. Ei au deschis dosarul violențelor jandarmilor și, imediat, IJ s-a autosesizat împotriva lor. Nu înainte însă ca ministrul Justiției Tudorel Toader să dea semnalul în acest sens.

Înainte au fost nenumărate alte cazuri. Alexandra Lăncrănjan, procuroarea care îl anchetează pe liderul PSD, Liviu Dragnea, Marius Bulancea și Paul Dumitriu, procurorii din dosarul OUG 13, însăși fosta șefă a DNA Laura Codruța Kovesi sau judecătoarea Camelia Bogdan care l-a condamnat la închisoare cu executare pe Dan Voiculescu – sunt doar cazurile cele mai notorii.

De asemenea, însuși liderul PSD Liviu Dragnea a cerut Inspecției judiciare să verifice conducerea Parchetului general sub pretextul încheierii protocoaleleor cu SRI.



Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro