Document. Cazanul salarial BUGETAR stă să EXPLODEZE! Casa de Pensii le cere filialelor „să dispună măsurile necesare” ca să se încadreze în buget, după ce MF a anunțat că nu va majora cheltuielile de personal la rectificare

Document. Cazanul salarial BUGETAR stă să EXPLODEZE! Casa de Pensii le cere filialelor „să dispună măsurile necesare” ca să se încadreze în buget, după ce MF a anunțat că nu va majora cheltuielile de personal la rectificare

Document. Cazanul salarial BUGETAR stă să EXPLODEZE! Casa de Pensii le cere filialelor „să dispună măsurile necesare” ca să se încadreze în buget, după ce MF a anunțat că nu va majora cheltuielile de personal la rectificare.
 
Președintele Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP) le-a trimis pe 6 mai șefilor Caselor județene de pensii o adresă prin care îi anunță că Ministerul Finanțelor nu e de acord cu suplimentarea bugetelor de personal la rectificarea din acest an, pottrivit documentului consultat de G4Media.ro . Ca urmare, șeful Casei de Pensii le cere directorilor județeni să ”dispună măsurile pe care le considerați necesare” pentru încadrarea în plafoanele stabilite.

Avertismentul șefului instituției, care are 3.480 de posturi, vine în momentul în care salariile din toate instituțiile publice au crescut la începutul anului din cauza aplicării prevederilor legii salarizării unitare a bugetarilor.

Mai mult, Ioan – Petru Căprariu, președintele Casei Județene de Pensii, le cere directorilor județeni să trimită săptămânal la Direcția de Resurse Umane ”măsurile întreprinse pentru încadrarea în cheltuielile de personal alocate”.

Șeful Casei de Pensii face referire în document la adresa nr. 41701 / 17 aprilie 2019 a Ministerului Finanțelor, despre care G4Media.ro a scris în exclusivitate aici. Prin acea adresă, Ministerul Finanțelor le cerea instituțiilor de stat să ia măsuri pentru că ”sumele propuse pentru trimestrul IV nu acoperă plata integrală a salariilor” bugetarilor.

Ministerul condus de Eugen Teodorovici arată în documentul citat că a cerut instituțiilor bugetare ”să comunice măsurile ce urmează a fi dispuse, astfel încât să se încadreze în cheltuielile de personal aprobate prin buget”, dar adaugă că ”în răspunsurile transmise până la această dată marea majoritate a ordonatorilor principali de credite au precizat că nu au identificat măsuri de reducere a cheltuielilor de personal”.

În aceeași adresă, Ministerul Finanțelor scrie că ”nu poate fi de acord cu majorarea cheltuielilor de personal cu ocazia rectificărilor bugetare” deoarece o asemenea creștere a fondului de salarii pentru bugetari ar duce la reducerea cheltuielilor de investiții.

Adresa Ministerului Finanțelor vine pe fondul creșterii semnificative a cheltuielilor cu salariile bugetarilor în 2019 din cauza legii salarizării unitare (care prevede creșteri în trepte până în 2021), dar și a majorării salariului minim, indicator în funcție de care sunt stabilite alte salarii și indemnizații. În plus, numărul de bugetari a crescut constant din 2012, de când PSD a ajuns la guvernare.

Conținutul integral al adresei trimise de președintele Casei Naționale de Pensii:

Vă transmitem alăturat adresa Ministerului Finanțelor Publice nr. 41701 / 17 aprilie 2019, din care reiese că ordonatorii de credite au obligația de a asigura plata integrală a drepturilor de natură salarială, cu încadrarea în cheltuielile de personal aprobate prin buget. Astfel, vă rugăm să asigurați utilizarea creditelor bugetare în limitele prevederilor bugetare alocate la titlul 10 Cheltuieli de personal, pe anul 2019.

Ținând cont de faptul că MFP a precizat că nu este de acord cu majorarea cheltuielilor de personal cu ocazia rectificărilor bugetare în anul 2019, vă rugăm să dispuneți măsurile pe care le considerați necesare la nivelul instituției dumneavoastră, pentru aducerea la îndeplinire a solicitărilor MFP, de respectare a plafoanelor cheltuielilor de personal.

Menționăm că măsurile întreprinse pentru încadrarea în cheltuielile de personal alocate le veți comunica săptămânal Direcției Management Resurse Umane din cadrul CNPP.



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”