DOCUMENT Clotilde Armand a semnat protocolul cu Romprest, compania cu care a fost în război deschis în ultimele luni

DOCUMENT Clotilde Armand a semnat protocolul cu Romprest, compania cu care a fost în război deschis în ultimele luni

Primarul sectorului 1 Clotilde Armand a semnat, vineri seară, un protocol cu Romprest, compania de salubrizare cu care a fost în război deschis în ultimele luni. Protocolul a fost semnat în urma înțelegerii de acum două zile cu reprezentanții Romprest, potrivit căreia însă valoarea tarifelor rămâne neschimbată, scrie Hotnews .
„În urmă cu câteva minute s-a semnat protocolul Primăriei Sectorului 1 cu Compania Romprest. Operatorul de salubritate a acceptat toate condițiile noastre pentru care ne-am luptat în ultimele 10 luni. Fără frecvențe fictive, fără facturi supraevaluate! Vom avem un Sector curat. Am redus frecvențele inexistente, banii economisiți se vor duce în investiții. Suma pe care ne-am angajat să o plătim este de 13.5 milioane lei + 10.5 milioane lei + 25 milioane lei, adică 49 milioane lei pentru cinci luni. Cu această sumă ne vom încadra fără probleme în bugetul stabilit și votat de Consiliul Local pentru salubrizare, inclusiv cu cheltuielile făcute în starea de alertă cu societatea Rebu”, a scris vineri seară pe Facebook Clotilde Armand.
Primarul sectorului 1 a atașat și protocolul semnat.

Înțelegerea dintre Romprest și Primăria Sector 1, valoarea tarifelor rămâne nemodificată

HotNews.ro a scris pe 26 august despre înțelegerea dintre Primăria Sectorului 1 și Romprest , potrivit căreia însă valoarea tarifelor pentru prestațiile companiei rămâne nemodificată.
Primăria Sectorului 1 garantează o plată lunară în valoare de 10,5 milioane lei până la sfârşitul lunii octombrie 2021, iar reprezentanții Romprest spun că frecvențele propuse asigură un program eficient pentru lunile septembrie şi octombrie 2021, prin care se garantează starea de curățenie, program ce necesită o plată lunară de minim 12,5 milioane lei.
”Sub condiția executării obligaţiei de plată a plăţilor asumate de către Primăria Sectorului 1 prin prezenta minută, Compania Romprest Service îsi asumă obligația respectării continuităţii serviciului de salubritate prestat în aria teritorială a Sectorului 1 Bucuresti şi nu va întrerupe serviciul de ridicare a gunoiului menajer şi a curăţeniei stradale. Primăria Sectorului 1 garantează o plată uno ictu (cu executare imediată) de 13,5 milioane lei, data plății urmând a fi comunicată cel mai târziu la data de 27.08.2021. Compania Romprest Service solicită ca această plată garantată să fie suplimentată până la o valoare cuprinsă între 15 şi 20 milioane lei, urmând a fi defalcată până la data de 25.09.2021, Primăria Sectorului 1 urmând a realiza o primă plată din suma de 13,5 milioane lei in primele 10 zile ale lunii septembrie 2021”, se arată în minuta încheiată pe 26 august între cele două părți.
Primăria Sectorului 1, prin Poliția Locală, își asumă că își va îndeplini obligaţiile legale și contractuale care ii revin privind controlul şi sancționarea agenţilor economici al căror comportament conduce la acumularea de deşeuri in depozite necontrolate dar și faptul că va identifica urgent o soluție, chiar și cu caracter temporar, în ceea ce priveşte eliminarea finală prin depozitare a deșeurilor generate pe raza Sectorului 1.

Potrivit anexei minutei, prestațiile pentru lunile septembrie și octombrie se reduc astfel:


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina