DOCUMENT Clubul „select” al oficialilor cu interdicție în SUA în care a intrat Dragnea

DOCUMENT Clubul „select” al oficialilor cu interdicție în SUA în care a intrat Dragnea

Odată cu interdicția de a intra în Statele Unite, Liviu Dragnea intră pe lista oficialilor care au ocupat funcții importante în stat dar sunt puși la index din cauza corupției sau din cauză că au încălcat drepturile omului, scrie G4Media.ro.

Un raport dat publicității în iunie 2019 de Congresul american include numele unor oficiali de rang înalt din 11 țări vizați de interdicții: 7 din cauza corupției iar în alte 4 din cauza violării unor drepturi fundamentale.

Pe această listă se numără un procuror și un parlamentar din Albania, un parlamentar din Bosnia Herțegovina, cinci oficiali din Congo, un senator din Republica Dominicană, fostul președinte din Gambia, un fost judecător de la Înalta Curte din Guatemala, președintele comitetului electoral din Nicaragua, guvernatorul Ceceniei, 16 persoane din Arabia Saudită și una din Serbia.

Liviu Dragnea și cei doi copii ai săi, Valentin Ștefan Dragnea și Maria Alexandra Dragnea au interdicție de intrare în SUA din cauza implicării în acte de corupție, arată un comunicat oficial al Departamentul de Stat al SUA. Dragnea și cei doi copii săi au fost desemnați chiar de Mike Pompeo, secretarul american de Stat, drept persoane implicate în ”acte semnificative de corupție”.

”Acțiunea de astăzi transmite un semnal puternic că SUA sunt angajate să susțină lupta anti-corupție și susținerea statului de drept din România”, se mai arată în comunicatul oficial al Departamentului de Stat din SUA.

Astfel de desemnări din partea administrației americane sunt însoțite, de obicei, și de măsuri precum înghețarea conturilor din SUA, dar comunicatul Departamentului de Stat nu menționează astfel de măsuri.Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Orban a primit ce-a meritat!

2 Așa o fi?

3 Așa o fi?

4 VIDEO Ce nu s-a văzut la TV la Congresul PNL

5 Priviți, lui Dan Vîlceanu i-au dat „carne” pe buletinele de vot!