Document. Fiul Proastei este consilierul socrului lui Ponta la Curtea de Conturi! Toți sunt o apă și-un pământ, oameni buni!

Document. Fiul Proastei este consilierul socrului lui Ponta la Curtea de Conturi! Toți sunt o apă și-un pământ, oameni buni!

Document. Fiul Proastei este consilierul socrului lui Ponta la Curtea de Conturi! Toți sunt o apă și-un pământ, oameni buni! Victor Dăncilă este consilierul lui Ilie Sârbu, care este vicepreședintele Autorității de Audit din cadrul Curții de Conturi, dezvăluie  Newsweek România .

Mama și fiul promovați la pachet

La numai o săptămănă după ce Viorica Dăncilă a devenit premierul României, fiul său a fost angajat la Curtea de Conturi, o instituție a statului cu salarii impresionante, plătite de la buget.

Într-un răspuns pentru Newswek România, Curtea de Conturi arată că „domnul Victor Florin Dăncilă este angajatul Autorității de Audit, cu contract individual de muncă determinată (durata mandatului demnitarului aferentă perioadei 29 ianuarie 2018 – 15 octombrie 2020, avînd fucnția de consilier în cadrul cabinetului demnitarului – domnul ILIE SÂRBU, vicepreședinte al Autorității de Audit)”.

Fiul premierul poate fi concediat numai de Ilie Sârbu, cel care este și socrul lui Ponta. Victor Ponta este, în prezent, dușmanul declarat al guvernului Dăncilă.

„În conformitate cu prevederile articolului 5 (1) din O.G. numărul 32/1998 privind organizarea cabinetului demnitarului din administrația publică centrală, personalul din cadrul cabinetului demnitarului este numit sau eliberat din funcție numai la propunerea demnitarului în subordinea căruia funcționează, în baza unui contract individual de muncă pe perioadă determinată”, spune Curtea. 

Desfășoară activități specifice

Ce îl învață Dăncilă junior pe Ilie Sârbu, fost ministru al Agriculturii în două mandate? „Cu privire la atribuțiile de serviciu, domnul Victor Florin Dăncilă, licențiat în științe economice, desfășoară în cadrul Autorității de Audit activități de consiliere în domeniul economic, precum și activități specifice domeniului de  activitate”, se arată în răspunsul Curții de Conturi pentru Newsweek România.

Salariul lui Dăncilă junior, plătit din bani publici, este la secret: „potrivit Codului Muncii, salariul este confidențial, angajatorul având obligația de a lua măsurile necesare pentru asigurarea confidențialității”, ne-a precizat Curtea de Conturi.

 Înainte să se angajeze la Curtea de Conturi, fiul premierului câștiga, la o companie privată, aproximativ 800 de euro pe lună. Un angajat al Curții de Conturi pe aceeași poziție ca Dăncilă junior câștigă circa 1.660 euro.

Astfel, Victor Dăncilă și-a dublat salariu după ce mama a ajuns premier.  

Cine este Ilie Sârbu

După ce a jucat un rol important în guvernul Adrian Năstase, Ilie Sârbu și-a găsit un post bine plătit la stat. La care a asezonat două pensii.

Ilie Sârbu este vicepreşedinte la Autoritatea de audit de la Curtea de Conturi a României. Potrivit declarației sale de avere, socrul fostului premier Victor Ponta are trei surse de venit, toate plătite de stat. De la Autoritatea de Audit, Ilie Sârbu a câștigat, în 2017, suma de 144.484 de lei, adică 2.600 de euro pe lună.

Pentru că a fost în mai multe rânduri parlamentar, Sârbu ridică de la Senat o pensie de 71.468 de lei anual. Adică, Sârbu primește o pensie lunară de 1.300 de euro pentru că a fost parlamentar. Sârbu mai primește încă o pensie (probabil specială) de la Casa de Pensii în valoare de 34.965 de lei pe an, adică  650 de euro pe lună.

În total, dublul pensionar Ilie Sârbu și angajatul Ilie Sârbu de la Curtea de Conturi totalizează venituri lunare, exclusiv din bani publici, de 4.500 de euro. Ilie Sârbu a terminat Institutul Teologic Sibiu, fiind Licențiat în Teologie. A fost președinte al PSD Timiș și ministru al Agriculturii în perioada 2001 – 2004 și între 2008 și 2009. A fost președinte al Senatului.   




Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

4 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

5 Foarte interesante amănunte...