DOCUMENT Lista completă a candidaților PSD la alegerile parlamentare 2020

DOCUMENT Lista completă a candidaților PSD la alegerile parlamentare 2020

Termenul pentru depunerea listelor de candidaţi pentru alegerile parlamentare se încheie joi. Social-democrații și-au depus deja candidaturilor la alegerile parlamentare din 6 decembrie. La nivel oficial, organizațiile au fost cele care au propus candidații, dar în realitate conducerea partidului a tăiat de pe liste persoanele de care a dorit să scape. Practic prin reglare de conturi, conducerea PSD i-a tras pe line moartă pe Marian Oprișan, Viorica Dăncilă, Florin Iordache, Eugen Nicolicea și Șerban Nicolae. În locul lor PSD vrea să câștige cu medici cunoscuți ca Alexandru Rafila, Adrian Streinu-Cercel sau Patriciu Achimaș-Cadariu dar în spatele acestor nume sunt strecurați și candidați controversați.
 
Lista candidaților pentru alegerile parlamentare a fost validată în etape, în trei ședințe ale Consiliul Național Politic.
 • Vezi aici lista completă a PSD pentru alegerile parlamentare 2020

   

 • Chiar dacă au fost eliminați parlamentarii care l-au susținut pe Liviu Dragnea și persoanele incomode pentru actula conducere, apar nume noi , dar controversate, pe locuri eligibile. Printre acestea se regăsesc fosta judecătoare CCR Maya Teodoriu, avocata lui Dumitru Dragomir Laura Vicol și omul de casă al lui Dan Voiculescu fosta ministră Grațiela Gavrilescu.

Fostul judecător al Curții Constituționale Simona Maya Teodoroiu va deschide lista PSD pentru Camera Deputaților în Prahova. Aceasta a fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei, iar în intervalul februarie 2015 - iunie 2019 a fost judecător la Curtea Constituţională, ea preluând mandatul lui Toni Greblă. În interiorul partidului se știe că aceasta a fost propulsată de Adrian Năstase și este apropiată de Florin Iordache. Ea s-a numărat printre judecătorii CCR care au votat pentru anularea sentințelor date completurile de cinci judecători. După decizia Curții, mai mulți politicieni condamnați au fost eliberați.
Laura Vicol, fosta avocată a Alinei Bica și a lui Daniel Dragomir candidează din partea PSD Dolj la Senat. Aceasta a fost trimisă în judecată de DNA în 2016 pentru favorizarea făptuitorului şi fals în înscrisuri şi a fost declarată nevinovată de ÎCCJ. De asemenea, Vicol a promovat modificările nocive făcute de PSD la legile justiției.
Grațiela Gavrilescu, membru PP-USL va candida pe un loc eligibil la Camera Deputaților din partea PSD Prahova. Fost ministru al Mediului în guvernele PSD-ALDE, Grațiela Gavrilescu a fost constant susținută de Dan Voiculescu și a migrat pe la PUR, PLR, ALDE. Forța Națională și acum la PP-USL.
Fiul lui Cristian Popescu Piedone a primit un loc eligibil pe lista pentru Camera Deputaţilor a PSD Suceava deși este membru al PPU-SL și liderul organizației de la Sectorul 5, Bucureşti,
Celebrii deputați Adrian Solomon și Irinel Stativă, care au provocat un scandal în luna iulie pentru că au refuzat să poarte mască într-un fast-food din Centrul Vechi și s-au certat cu polițiștii, sunt puși pe locuri eligibile pe lista PSD Vaslui.
În paralel, PSD au anunțat cu surle și trâmbițe înscrierea a mai multor medici celebri în partid. Alexandru Rafila și Streinu Cercel sunt numele pe care PSD mizează să tragă în sus lista la parlamentare. Cei doi vor deschide lista la București pentru Camera Deputaților și, respectiv, Senat. Alexandru Rafila este afectat de scandalul legat de apartenența tatălui său la structurile Securității.
 
Lista medicilor candidați PSD la Parlament
 • Fostul ministru al Sănătății în guvernul Cioloș, Patriciu Achimaș-Cadariu candidează la Camera Deputaților din partea PSD Cluj.
 • Rectorul Universității de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie din Târgu Mureş (UMFST) Leonard Azamfirei va candida pe listele PSD la alegerile parlamentare
 • Directorul Spitalului Colentina Remus Mihalcea care va deschide lista PSD pentru Camera Deputaţilor în Argeş.
 • De asemenea, în județul Bacău listele pentru Senat vor fi deschise de Bianca Purcărin, medic la Spitalul Județean de Urgență Bacău, și Cristina Pravăț, profesor la Universitatea „Vasile Alecsandri”.
Noi membrii PSD pe locuri eligibile la Parlament
 • Dumitru Coarnă, președintele Federaţiei Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România, va fi primul pe lista la Camera Deputaților din partea PSD Călărași.
 • Un alt nume cunoscut este cel al lui Adrian Chesnoiu, director al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) care va deschide lista pentru Camera Deputaților în Olt.
 • La Cluj, PSD îl propune pentru Camera Deputaţilor de fostul arbitru internaţional Patriţiu Abrudan, actual director regional Banca Transilvania.
Lista parlamentarilor care nu mai prind un loc eligibil pentru legislatura 2020-2024
La nivel oficial, organizațiile au fost cele care au propus candidații însă în realitate conducerea partidului a tăiat de pe liste persoanele de care a dorit să scape. Practic prin reglare de conturi , conducerea PSD i-a tras pe line moartă mai mulți parlamentari și foști miniștrii care au fost alături de Liviu Dragnea.
 • Florin Iordache,
 • Eugen Nicolicea
 • Șerban Nicolae
 • Viorica Dăncilă
 • Carmen Dan
 • Iulian Iancu
 • Ecaterina Andronescu
 • Andreea Cosma
 • Marian Oprișan
 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 CULISE Președintele Iohannis a decis să nu-l mai desemneze pe Cîțu premier / Care sunt variantele din PNL

2 Așa o fi?

3 Așa o fi?

4 Zvon...

5 „Am fantasme sexuale cu ea. Îți vine s-o iei și s-o pui acolo pe masă!"