Document. Lista secțiilor de votare din străinătate la alegerile europarlamentare din 26 mai

Document. Lista secțiilor de votare din străinătate la alegerile europarlamentare din 26 mai

Document. Lista secțiilor de votare din străinătate la alegerile europarlamentare din 26 mai. Românii din diaspora pot vota la europarlamentare în 441 de secţii deschise în afara ţării, arată ordinul ministrului român de Externe, Teodor Meleşcanu, publicat, joi, în Monitorul Oficial.

Prin respectivul ordin este stabilită „numerotarea secţiilor de votare din străinătate pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European din anul 2019”, se arată în Monitorul Oficial.

Astfel, cele mai multe secţii de votare pentru europarlamentare sunt în Italia - 76, dintre care 5 la Roma. În Spania vor fi deschise 50 de secţii de votare, în timp ce în Germania vor fi 25.

În Israel, românii din străinătate au la dispoziţie patru secţii de votare: două la Tel Aviv, una la Ierusalim şi una în Haifa.

În Republica Moldova, potrivit ordinului de ministru, sunt deschise 36 de secţii de votare, dintre care 12 la Chişinău.

În Irak, românii din străinătate pot vota la ambasadă, în Bagdad, sau la secţia consulară din Erbil.

Spaţiile în care vor fi organizate secţiile de votare pentru europarlamentarele din 26 mai sunt ambasade sau secţii consulare ale României, dar şi clădiri cu alte utilităţi.

Găsiți mai jos lista tuturor secţiilor de votare din străinătate la alegerile europarlamentare din 26 mai:

Lista secţiilor de votare a fost stabilită pe baza propunerilor misiunilor diplomatice ale României, care au ţinut cont de consultările cu comunităţile româneşti din străinătate, de solicitările acestora de organizare a unor secţii noi şi de evaluarea modului în care s-au desfăşurat procesele electorale anterioare în străinătate.

Potrivit legislaţiei în vigoare, arată MAE, în cadrul acestui scrutin, cetăţenii români care sunt înscrişi în listele electorale ale altor state membre ale UE pot să-şi exercite dreptul de vot pentru alegerea reprezentanţilor României în Parlamentul European numai după ce aceştia dau o declaraţie pe propria răspundere potrivit căreia nu şi-au exercitat dreptul de vot la acelaşi scrutin pentru membrii în Parlamentul European din statul membru al UE în ale cărui liste electorale este înscris.

Pentru a îşi exercita dreptul la vot, cetăţenii români trebuie să deţină un act de identitate românesc valabil.

Sursa: Agerpres


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale