Surse din BEC au declarat pentru G4Media că mai multe date greșite au fost introduse de la sectiile de votare în aplicația BEC și toate solicitările de la birourile de circumscripție de pe ordinea de zi de azi  sunt pentru remedieri ale datelor. BEC a trimis problema la AEP pentru rezolvare in baza art. 9 din legea 135/2020.
Pe de altă parte, Cristian Băcanu, candidatul PNL susținut de USR PLUS la Primăria Sectorului 5, și deputatul USR Claudiu Năsui au adus noi acuzații de fraudă electorală în sectoarele 5, respectiv 1. Băcanu a scris pe Facebook, luni seară, că există dovezi pentru modul în care au fost furate 90 de voturi PNL de la consiliul local:
  • ”Acestea au fost puse din pix către alte formațiuni (81 de voturi către Partida Romilor). În aceeași secție, un vot pentru mine a fost înlăturat. În total, în această secție, vorbim despre o fraudă uriașă de 91 de voturi în detrimentul Partidului Național Liberal (90 voturi la CL si un vot la Primar – aproape 20% din totalul voturilor CL din acea secție). Dacă pe o singură secție de vot frauda este atât de mare, este clar că se impune verificarea existenței unei fraude masive în sectorul 5. Am constituit o echipă tehnică de contestare/verificare a rezultatului alegerilor și vom acționa în vederea stabilirii adevărului. Sectorul 5 merită șansa unor alegeri corecte iar votul cetățenilor trebuie respectat! Vom solicita renumărarea voturilor”, susține Băcanu.

Și deputatul Claudiu Năsui a transmis, la rândul său, că există dovezi pentru cum au fost furate voturile USR PLUS și a dat exemplul secției 127:

  • ”Conform procesului verbal USR-PLUS a avut cel mai mare număr de voturi din secție: 164. Conform site-ului AEP a obținut zero voturi. Ați citit bine. Zero voturi. Și așa s-au furat dintr-un foc 164 de voturi. Modul de furt: au pus altui partid voturile USR-PLUS. Echipele noastre lucrează acum să depistăm toate fraudele. Sunt acum cu colegii de la Sector 1 în fața Biroului electoral Sector 1. Sunt alte 9 secții în care nu iese cheia de control. Acum avem o idee mai clară unde s-a dus diferența dintre exit-poll și rezultatele de azi”, a transmis Năsui.

 
 
„Echipele noastre lucrează acum să depistăm toate fraudele. Sunt acum cu colegii de la Sector 1 în fața Biroului electoral Sector 1. Sunt alte 9 secții în care nu iese cheia de control. Acum avem o idee mai clară unde s-a dus diferența dintre exit-poll și rezultatele de azi”, afirmă Năsui.