DOCUMENT O firmă angajată de Clotilde Armand în starea de alertă funcționa ilegal

DOCUMENT O firmă angajată de Clotilde Armand în starea de alertă funcționa ilegal

Firma REBU, angajată de Primăria Sectorului 1 în perioada stării de alertă declarată din cauza gunoaielor, nu avea autorizație să funcționeze în Capitală, dezvăluie Spotmedia.ro.

Comisarii Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul București au constatat că REBU are autorizație să își desfășoare activitatea doar în Ilfov.

Pentru funcționare fără autorizație pe raza Municipiului București, REBU a primit o amendă de 30.000 de lei și orice activitate pe raza orașului a fost suspendată până la obținerea autorizației de mediu. Contractul firmei cu Primăria condusă de Clotilde Armand a fost pentru suma de aproape 11 milioane de lei.

Rămâne de văzut cum va justifica Primăria Sectorului 1 încheierea constractului și plata facturilor către o societate care funcționa ilegal în București.

Puteți consulta, mai jos, integral documentul pe care l-a obținut Spotmedia.ro:

Context

Reamintim că, încă de la preluarea mandatului, Clotilde Armand a susținut, în permanență, că tarifele pe care le încasează Romprest, în cadrul contractului de delegare, sunt umflate și că, în temeiul unui raport al ANRSC, are chiar de recuperat sume importante în instanță de la compania de salubritate.

Din toamna trecută, primăria de sector a început să facă doar plăți parțiale către Romprest. Iar societatea de salubrizare a redus frecvența operațiunilor de curățenie. S-a ajuns chiar în situații limită, în care munți de pungi cu gunoi s-au adunat la ghenele și pe străzile din Sectorul 1.

În repetate rânduri, Clotilde Armand a cerut Instituției Prefectului să instituie stare de alertă în sector, astfel încât să poată contracta și alte companii de curățenie, în afara Romprest, care are exclusivitatea la salubrizare în urma delegării de serviciu pe care a primit-o de la Consiliul Local al Sectorului 1 pe 30 iunie 2008.

După ce într-un final fostul prefect Alin Stoica a decretat starea de alertă, Primăria a contractat mai întâi Brai Cata SRL, pentru a ridica 100 de tone de deșeuri de pe spațiul verde. Apoi a semnat contract cu REBU (companie la care acționar este și Consiliul General al Municipiului București - n.red.).

SpotMedia.ro a solicitat, pe 18, 23 și 26 august, informații pe larg cu privire la cât a lucrat fiecare dintre aceste societăți, dar și la măsurile pe care primăria de sector le-a luat pentru a preveni o nouă criză a gunoiului din Sectorul 1.

Instituția ne-a răspuns, invariabil, că are nevoie de 30 de zile pentru a ne răspunde la fiecare întrebare.

Pe măsură ce instituția ne va răspunde, vom reveni cu detalii.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Când m-a sunat Bro să mă întrebe dacă accept să apar topless în filmul lui, am zis „Da” fără să mă gândesc la nimic”

2 Zodiile cele mai loiale în dragoste: îți vor fi alături la bine și la rău. Ce nativ este cel mai bun partener de viață

3 Ce mesaj a transmis Nelu Cortea după eliminarea lui Cătălin Scărlătescu și Doinei Teodoru din America Express

4 „Mă uit în jos și îmi place ceea ce văd!”

5 Ce se află dincolo de moarte. Mărturia unui bărbat căruia i s-a oprit inima