DOCUMENT Primarii USR, excluși de la împărțirea banilor de către guvernul Cîțu. Doar cinci din 41 de localități conduse de primari USR primesc fonduri

DOCUMENT Primarii USR, excluși de la împărțirea banilor de către guvernul Cîțu. Doar cinci din 41 de localități conduse de primari USR primesc fonduri

Din 41 de localități și sectoare conduse de primari USR, doar cinci au primit de la guvern sume cuprinse între 100.000 și 400.000 de lei, potrivit documentului oficial privind împărțirea fondurilor consultat de G4Media.ro .

Guvernul a decis în ședința de miercuri seară să aloce peste un miliard de lei pentru primăriile din România din fondul de rezervă la dispoziția Guvernului, potrivit unui anunț oficial. Astfel, 2756 de primării, aproape toate care au depus cereri de finanțare, au primit 1.010.966.000 lei.

Cu excepția orașului Breaza, nici un oraș condus de primar USR nu a primit vreun leu (Alba Iulia, Brașov, Bacău, Cîmpulung Muscel, Timișoara).

O analiză Europa Liberă arată că și PSD a fost defavorizat la împărțirea fondurilor, localitățile conduse de social-democrați primind doar aproximativ 25% din suma alocată, deși PSD are cel mai mare număr de primari și șefi de consilii județene. Câștigătorii împărțirii sunt județele ”liberale”, dar și județele Covasna, Harghita și Mureș, cu o puternică reprezentare a UDMR, potrivit Europa Liberă.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”