Document secret care dezvăluie o posibilă reorganizare a Fiscului! Un concurs prin care se atribuiau sute de posturi a fost blocat peste noapte!

Document secret care dezvăluie o posibilă reorganizare a Fiscului! Un concurs prin care se atribuiau sute de posturi a fost blocat peste noapte!

Un document intern din ANAF consultat de G4Media.ro menționează din greșeală posibila reorganizare a instituției. Documentul, legat de un concurs intern suspendat peste noapte, conține câteva cuvinte scrise cu culoare albă, care devin vizibile doar dacă întreg textul e selectat și colorat.

Documentul intern este un anunț de vineri, 13 decembrie, în care ANAF comunica întreruperea bruscă și fără explicații a unui examen programat luni, 16 decembrie, pentru promovarea în grad a funcționarilor publici din ANAF. Cuvintele ascunse în documentul intern sunt: ”în contextul măsurilor care vor fi dispuse cu privire la reorganizarea instituției”.

Foto 1: Anunțul original, cu sintagma ascunsă

Foto 2: Anunțul ANAF cu sintagma evidențiată

Întreruperea examenului i-a prins pe picior greșit pe sute de funcționari din țară care își programaseră pentru luni deplasări în București – unii cu cazarea inclusă.

ANAF, instituție condusă de Mirela Călugăreanu, nu a dat nici o explicație publică pentru întreruperea concursului. În schimb luni, 16 decembrie, a postat un anunț privind reprogramarea pe 19 decembrie.

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, a declarat încă de la începerea mandatului său că una dintre priorități este reorganizarea ANAF, dar nu a dat detalii despre modul în care va avea loc această operațiune.

Sindicatul Național Finanțe Publice a anunțat pe Facebook că reprezentanții săi au discutat luni cu secretarii de stat din Ministerul Finanțelor și cu șefa ANAF:

Astăzi, în cursul dimineții, Președintele Nicolae-Liviu TOADER și Vicepreședintele SindFISC, Luminița IANCU-TOMȘA, au mers la Ministerul Finanțelor Publice pentru a afla amănunte cu privire la întreruperea examenelor de promovare în grad, procese aflate în curs de desfășurare în mai multe instituții din cadrul sistemului MFP. Datorită faptului că Ministrul Finanțelor Publice, Dnul Vasile Câțu, nu era în instituție la ora demersului nostru, reprezentanții SindFISC au avut scurte întrevederi cu Secretarii de Stat, Dnii Sebastian Burduja, Mironel Panțuroiu și Dna Mirela Calugareanu – Președinte ANAF.

Din cele relatate de interlocutorii noștri, am primit asigurări că această întrerupere este o măsură temporară și că MFP se află în faza unei reanalizari a procedurii de desfășurare a concursului.

Totodată, vă informăm, că la nivelul MFP/ANAF, în paralel, se fac ample analize și asupra impactului financiar necesar, corelat cu modul de relocare a resurselor ce vor fi oferite ANAF pentru anul 2020.

La această oră, la unele instituții în care era întrerupt examenul, au apărut deja pe site-urile oficiale, noile termene de prezentare a concurenților pentru susținerea probei scrise.

Va vom tine la curent despre evoluția demersurilor noastre!

 
 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 9 lucruri pe care să NU le faci dacă ești în Grecia, în concediu. Sunt considerate insultătoare sau respingăto…

2 PSD, dovada corupției crase! / Muistul sclemberist Teodorovici, artizanul afacerii! / Comisia Europeană a întrerup…

3 Ziua în care Anna Lesko a rupt internetul...

4 ULTIMA ORĂ Pesedistul Tudorache, îngropat de procurorii DNA! Încă un dosar! Intră în horă și avocata lui Dragn…

5 Şeful Corpului de Control al Poliţiei Române, „pedepsit” să-şi stabilească singur sancţiunea după ce a fost pr…