Document-ȘOC! A început PESEDIZAREA Armatei! Un general și un colonel, înlocuiți cu două pesediste din Giurgiu la conducerea Romarm SA!

Document-ȘOC! A început PESEDIZAREA Armatei! Un general și un colonel, înlocuiți cu două pesediste din Giurgiu la conducerea Romarm SA!

Document-ȘOC! A început PESEDIZAREA Armatei! Un general și un colonel, înlocuiți cu două pesediste din Giurgiu la conducerea Romarm SA! Ministrul Economiei, președinte al PSD Giurgiu, instalează în CA-ul principalei companii militare de stat pe fosta prefectă PSD și pe șefa organizației de femei a partidului din județ, dezvăluie  Profit.ro .

Nina Crișu, fosta prefectă PSD de Giurgiu, și avocata Crina Stoianovici, șefa organizației de femei a partidului din județ, au fost numite membri provizorii ai Consiliului de Administrație al companiei de stat Romarm SA, principalul producător și exportator direct de produse militare din România, aflat în coordonarea Ministerului Economiei, condus de președintele PSD Giurgiu, Niculae Bădălău.

Cele două au fost numite în locul colonelului Dorin Ionuț Grosu, fost șef al Direcției Schengen din MAI și director de cabinet al fostului ministru al Economiei, Dănuț Andrușcă , și al generalului Dragoș Bogdan Agapie, fost chestor IGPR și consilier de secretar de stat în Ministerul Economiei, ale căror mandate au expirat la jumătatea lunii decembrie 2018.

Numirile lui Crișu și Stoianovici au fost făcute în AGA Romarm, companie controlată integral de stat prin Ministerul Economiei, în urma unui ordin al ministrului Bădălău. Mandatelor lor sunt de 4 luni și, teoretic, ar putea fi și mai scurte, dacă procedura de selecție și desemnare a administratorilor Romarm prevăzută de legislația guvernanței corporative a întreprinderilor de stat se va finaliza mai devreme. 

Nina Crișu, absolventă de Metalurgie și Drept, a ocupat de 2 ori funcția de prefect al județului Giurgiu, în perioadele 2012 - 2016 și ianuarie 2017 - august 2018, când a fost demisă de premierul Viorica Dăncilă, într-un moment în care Niculae Bădălău, pe atunci doar senator PSD, se afla pe poziții de adversitate cu șeful partidului, Liviu Dragnea. Ulterior a fost secretar al Consiliului Județean Giurgiu, iar luna trecută, Nina Crișu a fost numită, prin decizie a premierului, secretar general al Ministerului Economiei, minister condus, din noiembrie 2018, chiar de Bădălău, după ultima remaniere guvernamentală.

Avocata Crina Stoianovici este președintă a organizației de femei a PSD din județul Giurgiu din anul 2012, iar din 2014 este membră în Consiliul de Administrație al companiei naționale Administrația Porturilor Dunării Fluviale SA.

Potrivit celor mai recente date disponibile, Romarm, cu tot cu filiale, a terminat anul 2017 cu un profit brut de 76,2 milioane lei, la venituri totale de peste 817 milioane lei. Filialele Romarm sunt Uzina Mecanică București, Uzina Mecanică Sadu, Pirochim Victoria, Uzina Mecanică Plopeni,Carfil, Arsenal Resița, Uzina Mecanică Mija, Fabrica de pulberi Făgăraș, UPS Dragomirești, Metrom, Tohan, Uzina Mecanică Cugir, Electromecanica Ploiești, Fabrica de Arme Cugir și Uzina Automecanică Moreni.

Romarm este principalul furnizor și exportator direct din România de tehnică și servicii militare, cu o prezență în peste 50 de piețe din Europa, America de Nord, America de Sud, Asia și Africa. Datele Ministerului Economiei arată că valoarea exporturilor Romarm a depășit anul trecut 122 milioane dolari. SUA reprezintă principala piață de desfacere a Romarm, cu o pondere de circa 75% din exportul total direct.





Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro