Document-ȘOC! Guvernul Dăncilă reînvie comerțul comunist centralizat! Oameni buni, nenorociții ne scot din Europa!

Document-ȘOC! Guvernul Dăncilă reînvie comerțul comunist centralizat! Oameni buni, nenorociții ne scot din Europa!

Document-ȘOC! Guvernul Dăncilă reînvie comerțul comunist centralizat! Oameni buni, nenorociții ne scot din Europa! După ce Teodorovici a anunțat intenția de a restricționa libertatea de mișcare a românilor și ministresa sănătății legarea de glie a medicilor rezidenți, azi, Guvernul PSD/ALDE a mai scos la iveală un pas din ceea ce pare a fi un plan! Guvernul Dăncilă reînvie comerțul comunist centralizat: Ministerul Agriculturii va vinde cereale, semințe, furaje și tutun printr-o nouă firmă de stat.

 Guvernul va adopta azi, în ședința solemnă de la Alba Iulie, o hotărâre prin care înființează o nouă firmă de Stat, numită Societatea Națională “Casa Română de Comerț Agroalimentar UNIREA” S.A, potrivit ordinii de zi a Executivului. Noua firmă, la care acționar va fi Ministerul Agriculturii.

 ”Scopul Societății este de a realiza un mecanism comercial funcțional capabil să ducă la valorificarea superioară a resurselor și producției agricole naționale”, se arată în proiectul HG-ului discutat de guvern, iar obiectul principal de activitate al Societății este 4621 „Comerț cu ridicata al cerealelor, semințelor, furajelor și tutunului neprelucrat”.

Deocamdată nu e clar cum va acționa compania, dar informațiile din proiectul de HG arată că va deveni un jucător pe piața agro-alimentară, la concurență cu companiile private din domeniu.

Citește aici proiectul Hotărârii de Guvern:


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...