DOCUMENT/Ce se întâmplă în corpul unui pacient cu COVID-19: Infecția duce la coagularea sângelui și afectează funcția cardiacă, hepatică și renală

DOCUMENT/Ce se întâmplă în corpul unui pacient cu COVID-19: Infecția duce la coagularea sângelui și afectează funcția cardiacă, hepatică și renală

Infecția cu noul coronavirus dă peste cap numărul de leucocite din corp (care arată o supra-infecție bacteriană), poate activa coagularea sângelui și poate cauza afecțiuni cardiace, hepatice, renale și insuficiență multiplă de organ, nu doar afecțiuni pulmonare, cum s-a crezut inițial, se arată într-un document al Ordinului Biochimiștilor, Biologilor și Chimiștilor din sistemul sanitar din România, care a analizat o serie de 15 analize medicale-cheie pentru pacienții cu COVID-19. Specialiștii din laboratoare propun ca aceste 15 analize să fie făcute obligatoriu tuturor pacienților suspecți de infectare cu virusul, complementar cu testul PCR.
 
Coagularea sângelui poate conduce, la rândul său, la afecțiuni grave, adesea mortale, precum infarct sau accident vascular cerebral.

Ghidul întocmit de Ordinul Biochimiștilor, Biologilor și Chimiștilor din sistemul sanitar din România  poate fi consultat integral în documentul atașat .
 

Ordinul Biochimiștilor, Biologilor și Chimiștilor din sistemul sanitar din România propune Ministerului Sănătății elaborarea unui "Protocol cu 15 analize medicale uzuale importante în COVID-19" care pot fi efectuate în toate laboratoarele de analize medicale din România.

Cele 15 analize medicale (Biochimie, Hematologie, Hemostaza, Imunologie) nu înlocuiesc metoda Real Time PCR de diagnostic COVID-19, unica metodă de diagnostic COVID-19 recunoscută de Organizația Mondială a Sănătății, dar rezultatele corelate ale celor 15 analize medicale ajută medicii cliniceni la:
  • monitorizarea
  • stabilirea prognosticului COVID-19
  • și chiar la identificarea pacientilor infectati cu SARS- CoV2.
"Rata pozitivării în COVID-19 în cazul depistării virusului SARS-CoV-2 prin utilizarea metodei Real Time PCR din diferite produse biologice variază de la 93% în lavajul bronhoalveolar, la o pozitivare de 62% în spută, de 32% în exsudatul nazal, ș.a. Pe baza experienței practice deja acumulate în lupta cu noul coronavirus se pare că unul din cinci teste de laborator este fals negativ prin testarea Real Time PCR recomandată de Organizația Mondială a Sănătății (O.M.S). Oamenii de știință din întreaga lume sunt preocupați să găsească alte metode de laborator care pot ajuta medicii clinicieni pentru un diagnostic rapid și corect, pentru stadializarea și monitorizarea evoluției COVID-19", se arată în ghidul întocmit de Ordinul Biochimiștilor, Biologilor și Chimiștilor din sistemul sanitar din România.
 



Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Turcii intră surprinzător pe Autostrada Transilvania, pe tronsonul unde lucrează românii de la UMB!