Document/Cifrele cu care savanții britanici i-au făcut pe Trump și Boris Johnson să ia decizii drastice privind coronavirusul

Document/Cifrele cu care savanții britanici i-au făcut pe Trump și Boris Johnson să ia decizii drastice privind coronavirusul

Un studiu realizat de epidemiologi britanici arată că încercările de a încetini sau de a atenua infecțiile cu noul coronavirus în locul măsurilor active de a opri sau suprima răspândirea lui ar depăși capacitatea de internare a spitalelor și să provoace cel puțin 250 de mii de morți în Marea Britanie și cel puțin un milion în Statele Unite ca urmare a pendemiei de coronavirus, transmite CNN.

Studiul, care nu a fost publicat încă în jurnalele de specialitate, a fost dat publicității luni de London Imperial College Covid 19 Response Team, care susține că a consiliat guvernul britanic pe tema strategiei de contracarare a epidemiei.

Studiul London Imperial College:

Luni, guvernul britanic le-a cerut brusc cetățenilor din categoriile vulnerabile să se izoleze pentru 12 săptămâni și a făcut o serie de recomandări de distanțare socială și carantină, măsuri care păreau departe acum câteva zile.

Patrick Vallance, consilierul – șef pe teme stiințifice al guvernului britanic, a confirmat marți că studiul realizat de Imperial College s-a numărat printre cele luate în considerare de guvern.

Președintele Donald Trump a anunțat luni un plan pe 15 zile menit să încetinească răspândirea virusului în Statele Unite, printre cele mai dure măsuri fiind recomandarea de a rămâne în izolare acasă și de a evita grpurile mai mari de zece oameni, plus altele.

Unul dintre autorii studiului profesorul Neil Ferguson de la Imperial College, a declarat marți pentru CNN că studiul a fost transmis către Whithe House Coronavirus Task Force la sfârșitul săptămânii iar luni către US Centers for Disease Cotntrol and Prevention.

Citește integral pe CNN

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Pesedistul Tudorache, îngropat de procurorii DNA! Încă un dosar! Intră în horă și avocata lui Dragn…

2 Cică vipera era agitată! / Amănunte picante despre despărțirea „cuplului prefăcătoriei”

3 Așa o fi?

4 Nu, nu este fundația unui bloc, este cavoul lui Videanu de la Bellu!

5 Citiți asta! / Un caz-școală de Mafie politico-judiciară!