Document/Cumpănașu a fost singurul român care a beneficiat în 2019 de protecție și mașină de lux de la Ministerul de Interne

Document/Cumpănașu a fost singurul român care a beneficiat în 2019 de protecție și mașină de lux de la Ministerul de Interne

Alexandru Cumpănașu, fost candidat la alegerile prezidențiale în urma ultra-mediatizării crimelor de la Caracal, a fost singurul român care a beneficiat anul acesta de protecție de la Jandarmerie, se arată într-un răspuns transmis de ministrul de Interne, Marcel Vela, deputatului PNL Florin Roman.

”În cursul anului 2019 a fost primită o singură solicitare privind asigurarea temporară a protecției, aceasta fiind cea a domnului Alexandru Cumpănașu”, precizează ministrul Marcel Vela.

El a explicat și prevederea legislativă în baza căreia Jandarmeria poate acorda protecție unor persoane fizice:

În conformitate cu art. 19, alin (2) din legea nr. 550/2004 privind organizarea și funcționarea Jandarmeriei române, care prevede că ”La solicitarea persoanelor fizice sau juridice în, situații care nu suferă amânare, la propunerea inspectorului general, ministrul afacerilor interne poate aproba asigurarea temporară a protecției unor persoane, obiective, bunuri, valori și transporturi speciale (…)”, i s-au asigurat temporar măsuri de protecție, cu efective specializate din cadrul Jandarmeriei române

Citește integral răspunsul transmis de ministrul Marcel Vela deputatului PNL Florin Roman:

 

Potrivit informațiilor G4Media.ro , Cumpănașu a fost păzit de o gardă de corp din Brigada specială de intervenție a Jandarmeriei și se deplasează cu un automobil de lux Volkswagen Touareg pus la dispoziție de MAI.

În 30 august, ministrul interimar de Interne de la acel moment, Mihai Fifor, susținea că protecția oferită lui Cumpănașu ar fi avut o bază legală. „Domnul Cumpănaşu a solicitat oficial acest lucru Ministerului de Interne, s-a făcut analiză în cadrul MAI. Orice persoană care solicită acest lucru şi are toate documentele primeşte acest sprijin. (…) Orice persoană din această ţară care îndeplineşte condiţiile conform legii capătă protecţie în acest sens. Orice persoană din România care face dovadă că este ameninţată, că are viaţa pusă în pericol poate primi protecţia statului, în speţă a MAI sau a altor instituţii. Lucrul acesta s-a întâmplat cu Alexandru Cumpănaşu, s-a făcut verificare, este pe lege, primeşte această protecţie”, a precizat Fifor, citat de Agerpres.

Nu e clar despre ce dovezi a vorbit la acel moment Fifor, dat fiind că procurorii nu au niciun dosar în acest sens, ceea ce înseamnă că nu a existat nici o plângere formală depusă de Cumpănașu.

De altfel, surse judiciare au precizat pentru G4Media.ro că singurele mențiuni referitoare la presupusele amenințări primite ar fi fost făcute de Cumpănașu într-un memoriu depus la DIICOT, dar care nu ar avea greutatea unei plângeri penale.



Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Ce se întâmplă în China?

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

5 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990