Document/Fiul deputatului PNL Leoreanu, angajat consilier în Ministerul Economiei, în plină stare de urgență

Document/Fiul deputatului PNL Leoreanu, angajat consilier în Ministerul Economiei, în plină stare de urgență

Unul dintre băieții deputatului PNL Laurențiu Leoreanu, chestor al Camerei Deputaților, s-a angajat, în plină stare de urgență generată de pandemia Covid-19, în funcția de consilier la Ministerul Energiei, Economiei și Mediului de Afaceri, condus o perioadă și de pesedistul Dănuț Andrușcă. Înainte de a ajunge la Ministerul Economiei, Alex Laurențiu Leoreanu a lucrat în cadrul Ministerului Apărării Naționale, dezvăluie publicația locală  Atacul.ro .

Fiul lui Leoreanu a îngroșat rândurile copiilor de politicienți care ocupă locuri de muncă bine remunerate la stat, în ministere. Încadrarea în sistemul bugetar  a lui Alex Leoreanu nu este o noutate. Mulți pesediști nemțeni și-au proțăpit odraslele în funcții importante pe la București și iată că, acum, din urmă vin puternic peneliștii care promiteau că nu vor face astfel de compromisuri.

Mulți dintre liberali au criticat numirea lui Remus Munteanu, fiul ex-deputatului PSD Ioan Munteanu, în funcția de secretar de stat la Ministerului Tineretului și Sporturilor. De asemenea, numirea fiicei senatoarei PSD Emilia Arcan în funcția de vicepreședinte al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici (ANFP) a făcut vâlvă, la vremea respectivă, liberalii condamnând practica angajărilor pe alte criterii decât cele de competență.

Din declarația de avere, de proaspăt consilier la Cabinetul unui secretar de stat din Ministerul Economiei, ce a fost completată în data de 16 aprilie, aflăm că Alex Leoreanu a câștigat, anul trecut, peste 70.000 de lei de la Ministerul Apărării Naționale (56.400 lei – salariu, 12.648 lei – normă de hrană, 3.600 lei – contravaloare echipament). Tânărul Leoreanu a mai câștigat din 14.400 de lei și 4.050 de euro din închirierea apartamentelor pe care le deține în Roman, cumpărat în 2017, și București, cumpărat în 2019. Alex Leoreanu conduce un autoturism Jeep, fabricat în anul 2015. Nu are datorii, nici la bănci, nici la persoane fizice, ceea ce înseamnă că a avut bani puși deoparte pentru achizițiile imobiliare pe care le-a făcut în ultimii trei ani.

Gestul tânărului de a părăsi Ministerul Apărării în plină stare de urgență poate fi interpretat, ținând cont că angajarea la Ministerul Economiei s-a făcut când în țară era instaurată starea de urgență.

Cert este că acum, după ce a ajuns la guvernare, PNL face aceleași greșeli ca și PSD, iar unii liberali au început deja să-și angajeze rudele și prietenii în posturi foarte bune la stat.

Presa ieșeană a dezvăluit, de exemplu, că ministrul Mediului, Costel Alexe, și-a angajat rudele, prietenii și șoferul în funcții bine plătite la stat.

În urmă cu câteva zile, pesediștii s-au trezit vorbind, acuzând public că în guvernarea liberală s-au făcut peste 10.000 de angajări de rude și pile. N-ar trebui să fie prea vocali, pentru că modelul a fost preluat de la ei, când guvernau această țară. Este o meteahnă a politicienilor români, să se folosească de statulul lor pentru a le oferi cunoscuților, prieteni, rude, amante etc, privilegii plătite din banii contribuabililor.

De altfel, liberalii au demonstrat că nu vor să schimbe nimic, ci dimpotrivă, afișează aceeași atitudine față de cetățeni.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

2 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

3 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

4 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

5 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”