DOCUMENT/ORDONANȚA prin care Băse este URMĂRIT PENAL!

DOCUMENT/ORDONANȚA prin care Băse este URMĂRIT PENAL!

Digi24 a intrat în posesia ordonanței prin care procurorii Parchetului General au decis urmărirea penală a fostului șef al statului, Traian Băsescu. Acesta este suspectat de spălare de bani, infracțiune care ar avea legătură cu o serie de tranzacții făcute de fostul președinte al României cu ajutorul omului de afaceri, Costel Cășuneanu. 

Ancheta a pornit de la o sesizare făcută de Grupul de Investigații Politice, dar a bătut pasul pe loc, deoarece Traian Băsescu a beneficiat de imunitate cât timp a fost președinte. În iulie 2015, procurorii au reluat cercetarile, în rem, adică au investigat fapta.

O lună mai târziu, Tribunalul București a confirmat redeschiderea dosarului. Existau suspiciuni că Traian Băsescu ar fi cumpărat un teren în zona Băneasa din Capitală cu un preț subevaluat, iar apoi i l-ar fi vândut lui Costel Cășuneanu, prin intermediari, cu prețul pieței. Astfel ar fi reușit să obțină o sumă mult mai mare de bani de proveniență suspectă, cred procurorii.

Tranzacțiile imobiliare ar fi fost încheiate în perioada 2000- 2002. Într-o postare pe Facebook, Traian Băsescu spunea săptămâna trecută că Parchetul General l-a informat că este suspect pentru spălare de bani, dar că până acum nu a fost citat la PICCJ.




Citește și:

populare
astăzi

1 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

2 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?

3 Sisteme de apărare aeriană din Crimeea ar fi fost lovite cu rachete ATACMS

4 Așa o fi?

5 Așa o fi, cum zice omul ăsta?