Document/Savonea începe să apună!/Oamenii ei Savonea pentru Curtea Supremă au fost picați la interviu de Secția pentru judecători a CSM

Document/Savonea începe să apună!/Oamenii ei Savonea pentru Curtea Supremă au fost picați la interviu de Secția pentru judecători a CSM

Candidații susținuți de președintele CSM Lia Savonea, Alina Ghica, Vasile Bîcu, Erica Nistor și Victor Hortolomei, au fost picați azi la interviul pentru promovarea la Înalta Curte de către Secția pentru judecători a CSM.

FOTO Tabel cu candidații admiși și respinși la CSM

Alina Ghica este fostă președintă a CSM și actuala vicepreședintă a Curții de Apel București (CAB). Este cea care a suspendat completurile de 5 judecători de la ÎCCJ din 2018 și o parte din prejudiciul din dosarul Tel Drum.

Vasile Bîcu este judecătorul CAB care a dat jos șeful Armatei chiar de ziua șefului NATO la București.

Erica Nistor a candidat în tandem pentru un post de membru CSM cu judecătoarea Lia Savonea, însă a câștigat doar ultima dintre ele, potrivit surselor G4Media.ro.

În vara lui 2018, judecătorul Victor Hortolomei de la CAB a suspendat regulamentul Inspecției Judiciare și nu s-a mai putut face concurs, situație de care a profitat actualul șef al IJ, Lucian Netejoru.

Un singur candidat apropiat de familia Rus de la ÎCCJ și, prin urmare, de Lia Savonea, a reușit să se strecoare, potrivit surselor G4media.ro. Este vorba de Emil Adrian Hancaș de la Alba Iulia.

Judecătoarea Roxana Tudose a fost admisă la interviu și s-a lăudat imediat pe Facebook. Este soția procurorului pensionat Liviu Tudose, arestat de DNA Ploiești și achitat după ce Secția Specială nu a mai formulat apel.

Potrivit surselor G4Media.ro, o nouă majoritate în secția pentru judecători a CSM s-ar putea forma în jurul Corinei Corbu, șefa Înaltei Curți.

Eșecul Liei Savonea vine după ce Adevărul titra faptul că liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, i-ar fi transmis că a pierdut sprijinul PSD.

O primă victimă a retragerii sprijinului PSD a fost Adina Florea, sacrificată de Savonea pentru șefia Secției Speciale.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD, ultima crimă / Iordache va fi ales astăzi preşedintele Consiliului Legislativ. Mandatul e pe viaţă

2 Un fost senator PSD îl dezbracă de secrete pe liderul PSD / „Diploma lui Ciolacu este falsă, cel mai probabil. E…

3 „Noul” PNL / Trei foști miniștri din Guvernele Dragnea și un ministru din Guvernul Ponta candidează din partea …

4 Noi informații / USR PLUS, scor peste așteptări la parlamentare / PSD și PNL merg cap la cap / Struțocămila lui Pont…

5 Birchall, cu colții în jugulara lui Streinu-Cercel: Se pare că imunitatea parlamentară bate imunitatea medical…