Document/Sinecurista și-a publicat veniturile: 14.000 pensia specială/lună+salariul de secretar de stat de 10.000/lună

Document/Sinecurista și-a publicat veniturile: 14.000 pensia specială/lună+salariul de secretar de stat de 10.000/lună

Secretarul de stat în Ministerul de Interne Irina Alexe și-a publicat vineri declarația de avere și de interese. Potrivit documentelor, primește o pensie de serviciu de peste 14 mii lei, venitul ei anual din această sursă fiind de 170.832 lei. Reamintim că Irina Alexe, fostă polițistă, s-a pensionat în 2016, la vârsta de 42 de ani, pensia ei fiind de 13.000 de lei în acea perioadă.
Vezi aici declarația de avere și de interese:

Potrivit Ministerului de Interne, Irina Alexe a trimis documentele pe 25 martie, încadrându-se în termenul de 30 de zile prevăzut de legea 176/2010, însă nu fusese încă publicată pe site, acest lucru putând fi făcut în alte 30 de zile. În cele din urmă, au fost publicate vineri.

La pensia de serviciu se va adăuga și salariul de secretar de stat, circa 10.000 lei net, în condițiile în care legea privind interzicerea cumulului pensiei cu salariul nu este încă în vigoare. Legea a fost aprobată de Guvern, însă nu poate fi aplicată până nu trece de Parlament.

Irina Alexe a mai ocupat funcţia de secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne în guvernarea Cioloș. Irina Alexe este membru PLUS și a fost propunerea USR-PLUS pentru funcția de secretar de stat la Ministerul de Interne. Pe de altă parte este considerată și apropiată de Vasile Blaga.
USR-PLUS se laudă cu propunerea lor, spunând că Alexe este membru PLUS şi are o "experienţă îndelungată juridică şi administrativă", fiind ofiţer timp de 20 de ani în structura centrală a Ministerului Afacerilor Interne, din care ultimii zece ani făcând parte din conducerea ministerului.
În februarie 2016 a fost numită secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului. În momentul numirii era secretar general adjunct in Ministerul Afacerilor Interne. În septembrie 2016 s-a întors la Ministerul de Interne, dar pe funcție de secretar de stat.

În 2019 a ajuns în conducerea PLUS. La doar 35 de ani, Irina Alexe a devenit cel mai tânăr chestor din Poliția Română, echivalentul funcției de general cu o stea, potrivit B1. Ascensiunea ei în această funcție a fost pusă sub semnul întrebării în condițiile în care era vorba despre un grad profesional care se obține extrem de greu. Numirile sale pe funcții înalte au fost puse pe seama apropierii sale de Vasile Blaga.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski