DOCUMENTE Palada prosperă din contractele date fără licitație de pesedista Firea. Apartamentul de lux și l-a luat când se întrecea cu Ponta la mâncat căcat

DOCUMENTE Palada prosperă din contractele date fără licitație de pesedista Firea. Apartamentul de lux și l-a luat când se întrecea cu Ponta la mâncat căcat

Palada prosperă din contractele date fără licitație de pesedista Firea. Apartamentul de lux și l-a luat când se întrecea cu Ponta la mâncat căcat. Palada a primit in urma cu trei luni un contract consistent, fara licitatie, din partea Primariei Bucuresti, care este condusa de Gabriela Firea (PSD). Contractul a avut ca obiect „servicii de cercetare sociologica”.

Potrivit portalului E-Licitatie, Palada a incasat peste 23.000 de euro pentru serviciile sale.

 „Luam bataie pe banii nostri, ca la mineriada! Sociopol, institutul de sondaje al lui Mirel Palada, a castigat prin incredintare directa in iunie 2017 de la CTMB un contract de 108 mii lei. De asemenea a facut parte si din juriul care a ales logoul Bucurestiului. Se pare ca a ramas un apropiat al conducerii PSDiste a capitalei chiar si dupa periplul prin PRU”, se noteaza pe pagina de Facebook Banii nostri.

Apartamentul de lux și l-a luat când se întrecea cu Ponta la mâncat căcat

In perioada 30 mai - 23 decembrie 2014, Palada a cumparat, impreuna cu sotia sa, un apartament in Bucuresti cu o suprafata de 160 mp, reiese din ultimele doua declaratii de avere. Acesta ar fi un imobil pe strada Mihai Eminescu, detinut de RA-APPS. Nu e clar cat a platit Mirel Palada pentru acest apartament si in ce conditii l-a cumparat (licitatie sau negociere directa). In acelasi imobil ar mai locui si Augustin Zegrean, presedintele Curtii Constitutionale, si procurorul general al Romaniei Tibriu Nitu, scrie EVZ. In plus, in blocul de pe Mihai Eminescu ar mai locui si presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Livia Stanciu, sustin mai multi locatari.

La o solicitare Hotnews cu privire la imobile vandute pe strada Mihai Eminescu in 2014, RA-APPS a transmis o lista cu 29 de imobile, precizand pentru fiecare adresa, suprafata utila si terenul aferent, etapa de vanzare (licitatie sau negociere), pretul de pornire al licitatiei si pretul de vanzare. In raspunsul RA-APPS se arata ca "numele persoanelor fizice sau juridice care au adjudecat imobilele mentionate in tabelul anexat nu pot fi facute publice facute publice fara acordul, in scris, al acestora".

Suma incasata de RA-APPS in anul 2014 pentru un apartament cu o suprafata utila de 143,31mp a fost de 149.000, iar pentru unul de 171 mp suma s-a rdicat la 166.000.

Apartamente RA-APPS str. Mihai Eminescu  

 

Fostul consilier al lui Victor Ponta mai detine impreuna cu sotia sa un apartament in Bucuresti cu o suprafata de 68 mp, achizitionat in 2002. In urma activitatii sale de la Secretariatul General al Guvernului, Palada, a castigat, in anul 2014, 18.326 RON. La aceasta suma se adauga 6.000 RON obtinuti de la CCSB (Compania de Cercetare Socilogica si Branding "Forum" SRL), societatea la care detine 750 de parti sociale in valoare totala de 7.500 de lei, si alti 113.274 RON castigati ca persoana fizica autorizata pentru prestarea de servicii de sondare a opiniei publice, se arata in ultimele declaratiile de avere si interese ale demnitarului.

Palada mai este asociat al firmelor SC Sociopol SRL, unde detine 19 parti sociale, SC Cercetare Consultanta Sociologica "Sociopol" SRL si SC Paltel Group SRL, firma cu sediul social in judetul Prahova, la care detine 10 parti sociale. Acesta este si actionar la SIF Moldova SA, detinand actiuni in valoare de 2959 RON, SIF Oltenia SA, detinand 1200 de actiuni care valoreaza 2199 RON, si societatea la IMOTRUST SA ARAD, cu 3000 de actiuni.





Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina