Documentul care ÎNGROAPĂ Propaganda PSD! Kovesi, prima pe lista de propuneri pentru funcția de șef al Parchetului European

Documentul care ÎNGROAPĂ Propaganda PSD! Kovesi, prima pe lista de propuneri pentru funcția de șef al Parchetului European

Documentul care ÎNGROAPĂ Propaganda PSD! Kovesi, prima pe lista de propuneri pentru funcția de șef al Parchetului European.

Scrisoare Kovesi sef Parchetul European:

Laura Codruta Kovesi s-a clasat prima in cursa pentru functia de sef al Parchetului European, dupa interviul sustinut in fata unui juriu de specialisti in drept ai UE.

Acest juriu a intocmit o lista scurta de 3 candidati agreati pentru inalta functie, iar fosta sefa a DNA este pe prima pozitie, fiind urmata de Jean - Francois Bohnert (Franta) si Andres Ritter (Germania).

Juriul de selectie a trimis aceasta lista scurta presedintelui Parlamentului European, Antionio Tajani, dar si ministrului Tudorel Toader, ca presedinte al Consiliului de ministri de Justitie - JAI (avand in vedere ca Romania detine presedintia UE in acest moment).

Din lista scurta va fi ales castigatorul functiei de catre Parlamentului European si Consiliul European, care vor desemna procurorul-sef european prin consens.

Juriul special a luat aceasta hotarare pe 1 februarie, dar aceasta a fost comunicata abia azi, relatează  Ziare.com .

Votul din Parlamentul European si cel din Consiliu vor avea loc la finalul lunii februarie si inceputul lunii martie.

Potrivit Regulamentului Consiliului, numirea procurorilor-sefi europeni este facuta de comun acord de Parlamentul European si Consiliu. Procurorul-sef european are un mandat de 7 ani, care nu poate fi reinnoit.

Parchetul European va fi responsabil cu anchetarea, urmarirea penala si aducerea in fata justitiei a autorilor infractiunilor care aduc atingere intereselor financiare ale Uniunii, dar si in cazurile transfrontaliere de coruptie, spalarea banilor sau frauda fiscala, in care prejudiciile sunt de peste 10 milioane de euro.

In conformitate cu regulamentul, anchetele vor fi efectuate de catre procurorii europeni delegati (PED) situati in fiecare stat membru.



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”