Doi cardinali de la Vatican, apropiaţi ai papei Francisc, testaţi pozitiv la COVID-19

Doi cardinali de la Vatican, apropiaţi ai papei Francisc, testaţi pozitiv la COVID-19

Doi cardinali de la Vatican, inclusiv unul care îşi petrece majoritatea timpului ajutând persoane fără adăpost din Roma, au fost testaţi pozitiv la noul coronavirus, a declarat marţi o sursă din Cetatea Vaticanului, relatează Reuters.

Cardinalul polonez Konrad Krajewski, 57 de ani, care se ocupă de acţiunile de caritate ale papei Francisc şi deţine titlul de elemozinier apostolic, a fost internat în spital pentru a primi tratament pentru pneumonie.

Cardinalul italian Giuseppe Bertello, 78 de ani, guvernatorul Cetăţii Vaticanului, a fost testat pozitiv la COVID-19 şi se află în autoizolare în locuinţa sa de la Vatican, a precizat sursa citată.

Deocamdată nu este clar dacă vreunul dintre ei sau ambii au participat luni la un eveniment la care membrii administraţiei centrale a Vaticanului, cunoscută sub numele de Curia, s-au întâlnit cu papa Francisc. Vaticanul nu a confirmat oficial rezultatele testelor celor doi cardinali.

Cardinalul Krajewski petrece mare parte din timp pe străzi în afara Cetăţii Vaticanului pentru a ajuta oameni fără adăpost din Roma. La cererea papei, el a înfiinţat o clinică şi alte facilităţi pentru persoanele fără adăpost lângă Piaţa Sf. Petru. Krajewski este, de asemenea, foarte activ în interacţiunea cu organizaţii de caritate italiene care ajută persoane nevoiaşe şi fără adăpost în toată Italia.

Italia, prima ţară occidentală afectată de coronavirus, a raportat 69.214 de decese provocate de COVID-19 de la izbucnirea pandemiei în februarie, cel mai mare număr de decese din Europa. De asemenea, în Italia au fost înregistrate circa 1,96 milioane de cazuri de COVID-19 până în prezent.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea îl dă în gât pe Adrian Năstase / Unde au fost dosite tablourile scumpe înainte de percheziți…

2 Bășiți aici! / „Declarația de la București” / Căcații stângii, acum ajunși bășini, vor să-l alunge pe Iohannis

3 Ăștia o iau razna / Numire suspectă în Guvern pe filiera interlopului lui Cîțu / Cum, mă, să pui în locul unui pro…

4 Fiul patronului Cris-Tim, arestat pentru trafic de droguri

5 „Am depresie și anxietate severă. Am fost violată de patru ori!”