Doi dintre cei patru fii ai lui Jair Bolsonaro au solicitat cetățenia italiană

Doi dintre cei patru fii ai lui Jair Bolsonaro au solicitat cetățenia italiană

Doi dintre cei patru fii ai președintelui în exercițiu al Braziliei, ultraconservatorul Jair Bolsonaro, s-au prezentat marți la Ambasada Italiei din Brasilia pentru a solicita cetățenia italiană. Cererile lor survin la doar câteva zile după ce Jair Bolsonaro a pierdut alegerile prezidențiale în fața socialistului Luiz Inácio Lula da Silva, relatează The Hill.

Jair Bolsonaro (în prim-plan) și fiul său Flavio FOTO Arhivă

Flavio Bolsonaro, care deține un mandat de senator din anul 2018, a recunoscut că își dorește să obțină cetățenia italiană. În același timp, el dă asigurări că nu intenționează să părăsească Brazilia după înfrângerea tatălui său în alegerile prezidențiale.

„Sunt senator al Republicii pentru încă patru ani și intenționez să candidez la realegere. Înainte ca cineva să înceapă să creeze teorii exagerate, părăsirea țării nu este o opțiune pentru mine”, a spus Flavio Bolsonaro, citat de site-ul de știri Metrópoles.

Reales deputat pentru încă patru ani, Eduardo Bolsonaro, fratele mai mic al lui Flavio Bolsonaro, vrea la rândul său să devină posesor al unui pașaport italian.

Solicitările celor doi fii ai lui Jair Bolsonaro survin în contextul în care Brazilia se pregătește să întoarcă pagina unei președinții ultraconservatoare și să revină la politicile de stânga ale lui Lula.

În Brazilia, politicienii care au pierdut puterea au ajuns adesea după gratii din cauza unor condamnări pentru corupție.

Președinte al Braziliei în perioada 2003-2010, Lula a petrecut aproape în închisoare după ce a fost găsit vinovat de spălare de bani și corupție. Condamnarea a fost anulată ulterior printr-o decizie a Curții Supreme.

Judecătorul care l-a condamnat inițial pe Lula, Sergio Moro, a servit timp de un an și aproape patru luni ca ministru al Justiției și Securității Publice în administrația Bolsonaro.

Luiz Inácio Lula da Silva, în vârstă de 77 de ani, va fi învestit ca președinte la 1 ianuarie 2023.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...