Doi frați pakistanezi, absolut normali ziua, dar paralizați noaptea

Doi frați pakistanezi, absolut normali ziua, dar paralizați noaptea

Doi frați pakistanezi par că depind total de soare: ei au activități normale ziua, dar nu se pot mișca deloc noaptea, informează 20minutes.ch. În fiecare seară începe un coșmar pentru o familie din Balucistan (sud-vestul Pakistanului), nu pentru că lui Abdul Rasheed (nouă ani) și lui Shoaib Ahmed (13 ani) le-ar fi frică de întuneric, ci pentru că cei doi frați, activi în cursul zilei, sunt ca și paralizați în timpul nopții.

Corpurile le înțepenesc, scrie Indian Times, care arată că cei doi băieți nu pot vorbi și nu se pot mișca. Cum răsare soarele însă, ei își recapătă toate facultățile.

În fața acestui mister, comunitatea medicală pakistaneză nu știe ce să spună. Javed Akram, profesor de medicină la Institutul pakistanez de Științe medicale, a declarat agenției Associated Press că nu știe cum să explice simptomele celor doi frați, numiți "copiii solari". "Luăm acest caz ca pe o provocare. Medicii noștri efectuează teste pentru a afla de ce copiii sunt activi ziua, dar nu pot deschide ochii, vorbi sau mânca după asfințitul soarelui", a spus el în cadrul unei vizite la spitalul din Islamabad unde sunt internați frații.

Analizele medicale au fost trimise în străinătate pentru examinări mai aprofundate. Cercetătorii iau și mostre din sol și din aer, în satul în care locuiește familia copiilor, aflat aproape de Quetta (capitala provinciei Balucistan). Tatăl este văr primar cu soția lui, iar doi din cei șase copii ai lor au murit în primii ani de viață, potrivit Al-Arabya. Ceilalți copii în viață ai celor doi nu prezintă niciun simptom neobișnuit.

"Cred că fiii mei primesc energia de la soare", spune tatăl, încercând să explice boala misterioasă a celor doi copii ai săi și adăugând că ei trăiesc așa de la naștere. Autoritățile medicale au respins însă ideea conform căreia lumina solară joacă un rol în starea băieților, ținând seama că Abdul Rasheed și Shoaib Ahmed se pot mișca normal când se află într-o cameră întunecată sau când plouă.

Associated Press, care i-a văzut pe cei doi băieți, îi descrie ca pe niște copii activi, energici și veseli în timpul zilei. Nesiguranța legată de boala lor nu pare a-i îngrijora prea mult, ei rămânând optimiști în privința viitorului care îi așteaptă: unul vrea să fie învățător, iar celălalt, imam.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 9 lucruri pe care să NU le faci dacă ești în Grecia, în concediu. Sunt considerate insultătoare sau respingăto…

2 PSD, dovada corupției crase! / Muistul sclemberist Teodorovici, artizanul afacerii! / Comisia Europeană a întrerup…

3 Ziua în care Anna Lesko a rupt internetul...

4 Așa o fi?

5 Şeful Corpului de Control al Poliţiei Române, „pedepsit” să-şi stabilească singur sancţiunea după ce a fost pr…