Doi jandarmi români care au fost în misiune în Afganistan, decorați de Polonia

Doi jandarmi români care au fost în misiune în Afganistan, decorați de Polonia

Plutonierul adjutant Petru Solomon și maiorul Viorel Cristea, doi jandarmi români care au participat la misiunea Resolute Support a NATO din Afganistan în 2013, au fost decorați, marți, la Ambasada Poloniei, cu Ordinul Steaua Afganistanului. În cadrul ceremoniei, ambasadorul Marcin Wilczek a arătat că Steaua Afganistanului este o decorație poloneză care a fost gândită pentru persoanele care s-au distins în misiunile din Afganistan, în special pentru militarii armatei poloneze și cei din serviciile speciale poloneze. 

"Faptul că lucrăm împreună în Afganistan este o altă dovadă a relațiilor noastre apropiate, a prieteniei noastre durabile și a viziunii noastre comune asupra viitorului", a declarat diplomatul.

La ceremonie a fost prezent și colonelul Robert Vîță, adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei Române, care i-a felicitat pe cei doi jandarmi pentru "efort și profesionalism".

Plutonierul adjutant Petru Solomon și maiorul Viorel Cristea au fost decorați cu Ordinul Steaua Afganistanului la solicitarea Ministerului Afacerilor Externe al Poloniei pentru merit în colaborarea cu soldații armatei poloneze din cadrul contingentului militar polonez în Afganistan.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…