Doi jandarmi români care au fost în misiune în Afganistan, decorați de Polonia

Doi jandarmi români care au fost în misiune în Afganistan, decorați de Polonia

Plutonierul adjutant Petru Solomon și maiorul Viorel Cristea, doi jandarmi români care au participat la misiunea Resolute Support a NATO din Afganistan în 2013, au fost decorați, marți, la Ambasada Poloniei, cu Ordinul Steaua Afganistanului. În cadrul ceremoniei, ambasadorul Marcin Wilczek a arătat că Steaua Afganistanului este o decorație poloneză care a fost gândită pentru persoanele care s-au distins în misiunile din Afganistan, în special pentru militarii armatei poloneze și cei din serviciile speciale poloneze. 

"Faptul că lucrăm împreună în Afganistan este o altă dovadă a relațiilor noastre apropiate, a prieteniei noastre durabile și a viziunii noastre comune asupra viitorului", a declarat diplomatul.

La ceremonie a fost prezent și colonelul Robert Vîță, adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei Române, care i-a felicitat pe cei doi jandarmi pentru "efort și profesionalism".

Plutonierul adjutant Petru Solomon și maiorul Viorel Cristea au fost decorați cu Ordinul Steaua Afganistanului la solicitarea Ministerului Afacerilor Externe al Poloniei pentru merit în colaborarea cu soldații armatei poloneze din cadrul contingentului militar polonez în Afganistan.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea îl dă în gât pe Adrian Năstase / Unde au fost dosite tablourile scumpe înainte de percheziți…

2 Un zvon...

3 Cum funcţionează softul de spionaj Pegasus, cum poţi vedea dacă eşti „pândit” prin telefon

4 Surpriză totală! Cu cine suntem, genetic, aproape identici

5 O fotografie rară cu 3 dintre devalizatorii României: Bittner, Cocoș și Petrache