Doi morţi în cel mai amplu atac rusesc cu rachete şi drone asupra Kievului din primăvară

Doi morţi în cel mai amplu atac rusesc cu rachete şi drone asupra Kievului din primăvară

Doi paznici în vârstă de 26 şi 36 de ani care lucrau în tura de noapte pentru o companie din Kiev au murit miercuri dimineaţă în capitala Ucrainei, după ce au fost loviţi de fragmente de proiectile ruseşti doborâte de apărarea antiaeriană ucraineană, a informat Administraţia Militară a capitalei într-un comunicat, transmite EFE, care comentează că acesta este cel mai amplu atac rusesc asupra Kievului din primăvară, informează Agerpres.

Foto EPA EFE (Arhivă)

Potrivit Reuters, care îl citează pe generalul Valeri Zalujnîi, comandantul forţelor armate ucrainene, apărarea antiaeriană a ţării sale a doborât toate cele 28 de rachete trase de Rusia şi 15 din cele 16 drone lansate în timpul nopţii.

În districtul Şevcenko, unde au murit cei doi paznici, şi în districtul Darniţkii, mai multe clădiri au fost avariate în urma căderii resturilor de obuze, care au provocat incendii în unele dintre locurile afectate.

Mai multe incendii au izbucnit, inclusiv la o clădire administrativă şi la o companie comercială, a declarat miercuri dimineaţă primarul Kievului, Vitali Kliciko, pe contul său de Telegram.

Alte două persoane au fost rănite în capitală, şi cel puţin trei persoane au fost rănite în diferite zone ale regiunii Kiev ca urmare a căderii fragmentelor de drone care au provocat şi pagube materiale.

"Duşmanul a lansat un atac masiv combinat folosind drone şi rachete", a explicat şeful Administraţiei Militare de la Kiev, Serghei Popko. În centrul capitalei ucrainene s-au auzit explozii multiple la câteva minute după ora locală 5 dimineaţa (2:00 GMT).

După cum a explicat Popko, forţele ruse au lansat atacul în două faze. Prima a constat într-un val de drone kamikaze Shahed proiectate de Iran, lansate din nord în mai multe grupuri din diferite direcţii.

La scurt timp după aceea, au fost lansate şi rachetele, de pe aeronavele strategice de luptă Tu-95, din direcţia Mării Caspice.

Potrivit dpa, au existat relatări cu privire la apropierea unor rachete de regiunea Odesa, din sudul Ucrainei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat