Doi nord-coreeni s-au refugiat în Coreea de Sud, după ce au traversat înot frontiera maritimă

Doi nord-coreeni s-au refugiat în Coreea de Sud, după ce au traversat înot frontiera maritimă

Doi nord-coreeni au reuşit joi să fugă din ţară traversând înot frontiera maritimă cu Coreea de Sud, un lucru foarte rar, a anunţat Ministerul sud-coreean pentru Unificare.

Doi nord-coreeni s-au refugiat în Coreea de Sud, după ce au traversat înot frontiera maritimă (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Cei doi bărbaţi, cu vârsta de aproximativ 20, respectiv 50 de ani, au ajuns înotând pe insula sud-coreeană Gyodongdo, din Marea Galbenă, în jurul orei locale 04.00 (22.00, ora României, miercuri), unde au fost descoperiţi de soldaţi.

"Cei doi bărbaţi şi-au exprimat dorinţa să obţină azil. Credem că este vorba despre un tată şi fiul său", a anunţat purtătoarea de cuvânt a ministerului din Coreea de Sud.

"Cei doi sunt interogaţi, potrivit procedurilor referitoare la transfugi", a adăugat ea.

Extrem de bine păzită, insula Gyodongdo se află la aproximativ 2,5 kilometri de malurile nord-coreene.

Majoritatea nord-coreenilor care fug din calea reprimării şi a sărăciei din ţară trec clandestin frontiera cu China, relativ accesibilă, iar ulterior încearcă să ajungă în Coreea de Sud prin sud-estul Asiei.

În schimb, este aproape imposibi de traversat frontiera care desparte Pensinsula Coreeană de la sfârşitul războiului din Coreea (1950-1953).

Materializată printr-o zonă tampon de patru kilometri lăţime între cele două ţări, care nu au semnat încă un tratat de pace, frontiera este una dintre cele mai securizate din lume.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 Ce se întâmplă în China?

5 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990