Doi notari publici au fost reţinuţi de DNA pentru eliberarea unor certificate false de moştenitor

Doi notari publici au fost reţinuţi de DNA pentru eliberarea unor certificate false de moştenitor

DNA cere Curţii de Apel Bucureşti arestarea a opt persoane, dintre care doi notari, într-un dosar privind eliberarea unor certificate false de moştenitor.

Curtea de Apel urmează să decidă dacă cei doi notari vor fi arestaţi. Foto: Arhivă

Astfel, potrivit DNA, Lidia Simona Seceleanu este acuzată de luare de mită, fals intelectual şi abuz în serviciu, iar Eugenia Cuţaru de instigare la fals intelectual şi la abuz în serviciu. Ambele femei sunt notari publici şi au fost vizate şi în alte cauze penale, potrivit informaţiilor din spaţiul public.

În acelaşi dosar, sunt reţinute alte cinci persoane, pentru o alta fiind solicitată arestarea în lipsă, sustrăgându-se cercetărilor.

"Prezenta cauză vizează eliberarea nelegală, de către unele cabinete notariale, în perioada 2019-2022, contra unor sume de bani, a unor certificate de moștenitor, precum și a altor acte care atestau în fals dreptul de proprietate asupra unor imobile aflate pe raza municipiului București, imobile nerevendicate ori care au aparținut unor persoane fără moștenitori.

După obținerea documentelor respective, imobilele erau vândute la prețul pieței. Concret, în contextul menționat mai sus, inculpata Lidia-Simona Seceleanu, în calitate de notar public, la instigarea și cu complicitatea unor alte persoane (printre care și cele reținute în prezenta cauză - două fiind angajate la cabinetul notarului public Lidia-Simona Seceleanu ) ar fi eliberat în mod nelegal peste 19 certificate de moștenitor care atestau în fals faptul că beneficiarii acestora erau singurii moștenitori ai unor imobile, precum și alte documente (contracte de cesiune, contracte de vânzare cumpărare) prin care, în mod nelegal, li s-ar fi permis unor persoane să achiziționeze terenuri, să înstrăineze părți sociale pe care le dețineau în cadrul diverselor societăți comerciale, etc.

În două dintre cazuri, inculpata Lidia-Simona Seceleanu ar fi primit de la o persoană, prin intermediar, suma de 2.000 euro pentru a elibera două astfel de certificate de moștenitor ce vizau două apartamente din București", transmite DNA.

Cele şapte persoane au fost informate de acuzaţii, iar Curtea de Apel Bucureşti va decide dacă admite cererea DNA de arestare preventivă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

2 Misterul bărbatului răpit din parcarea Cortina Residence din Sectorul 1

3 Nu are noroc în dragoste și a ieșit cu 6 bărbați în 7 luni ca să-și găsească „jumătatea”

4 VIDEO „Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”

5 Știați cine sunt persoanele care inspectează Sfântul Mormânt încă din Vinerea Mare, înainte de miracolul Luminii Sfinte?