Doi piloți ruși riscă ani grei de închisoare după prăbușirea unui bombardier în curtea unui bloc de locuințe VIDEO

Doi piloți ruși riscă ani grei de închisoare după prăbușirea unui bombardier în curtea unui bloc de locuințe VIDEO

Doi piloți ruși riscă până la șapte ani de închisoare după ce s-au ejectat dintr-un bombardier de tip Su-34 care s-a prăbușit în curtea unui bloc de locuințe din orașul Eisk, situat la Marea Azov. Treisprezece persoane au murit în urma acestui incident.

Bombardier Su-34 FOTO EPA-EFE

Potrivit Business Insider, motorul bombardierului a luat foc la scurt timp după decolare pentru o misiune de antrenament. Cei doi piloți aflați la bord au reușit să se ejecteze la timp, în timp ce bombardierul s-a prăbușit în curtea unui bloc de locuințe din orașul Eisk, situat pe malul Mării Azov, vizavi de orașul ucrainen Mariupol. Treisprezece persoane au murit și altele 19 au fost ănite în urma acestui incident care s-a produs luni seara.

Comitetul de Investigații al Rusiei a deschis o anchetă penală în acest caz, piloții fiind acuzați neglijență care a provocat morți prin încălcarea regulilor de zbor sau prin încălcarea regulilor de pregătire pentru zbor.

„În prezent, ancheta ia în considerare o defecțiune tehnică la aeronavă ca versiune principală a prăbușirii”, a precizat Comitetul de Investigații într-un comunicat.

Cei doi piloți riscă până la șapte ani de închisoare.

O analiză realizată de portalul Oryx în baza unor surse deschise arată că forțele ruse au pierdut cel puțin 16 bombardiere de tip Su-34 de la începutul războiului din Ucraina, la sfârșitul lui februarie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...