Doi politicieni elvețieni, condamnați definitiv pentru rasism în urma publicării unui afiș ostil kosovarilor

Doi responsabili ai principalei formațiuni politice din parlamentul elvețian, Partidul Poporului Elvețian (SVP - dreapta naționalistă), au încălcat legislația împotriva rasismului prin desfășurarea unei campanii în care au susținut că persoanele venite din Kosovo sunt infractori violenți, a decis joi Curtea Supremă a Elveției, transmite agenția Reuters.

Cazul a ajuns în instanță după ce, cadrul unei campanii de susținere a limitării imigrației, partidul SVP a creat un afiș cu un mesaj al cărui titlu a fost: 'Kosovarii îi spintecă pe elvețieni'.

Formațiunea naționalistă a conceput respectivul afiș după un atac cu armă armă comis în anul 2011 de un kosovar împotriva unui elvețian.

În verdictul emis joi, Curtea Supremă Federală din Lausanne a decis că fostul secretar general al SVP, Martin Baltisser, și adjuncta sa, Silvia Baer, se fac vinovați de discriminare rasială, instanța considerând că acel afiș este violent, încalcă demnitatea umană și creează un climat ostil față de imigranții kosovari prin inducerea percepției că aceștia ar fi mai violenți decât alții.

Curtea Supremă a menținut astfel verdictul dat de o instanță inferioară, care i-a condamnat pe cei doi politicieni la plata unei amenzi însumate de peste 23.000 de franci elvețieni.

Conform datelor oficiale, circa 111.000 de kosovari trăiesc în Elveția, mulți dintre ei stabilindu-se în această țară în anii '90, în timpul conflictelor armate din fosta Iugoslavie.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 RAPORT OFICIAL / România, pe primul loc în evoluția epidemiei de COVID-19 în UE: cea mai mare rată de pozitivar…

2 Rusia amenință direct România: „Tentativele provocatoare nu vor rămâne fără răspuns. Să se gândească serios la…

3 DOCUMENT / Informațiile care dinamitează Poliția Capitalei! Berechet cerea detalii dintr-un dosar de omor peste …

4 Scandal sexual cu reținere! Soția unui multimilionar român îl acuză pe afacerist că a supus-o la perversiuni …

5 Planul din Kiseleff pentru moțiunea de cenzură: care sunt mizele pentru PSD și cum arată calcule pe voturi / Cel…