Doi politicieni elvețieni, condamnați definitiv pentru rasism în urma publicării unui afiș ostil kosovarilor

Doi politicieni elvețieni, condamnați definitiv pentru rasism în urma publicării unui afiș ostil kosovarilor

Doi responsabili ai principalei formațiuni politice din parlamentul elvețian, Partidul Poporului Elvețian (SVP - dreapta naționalistă), au încălcat legislația împotriva rasismului prin desfășurarea unei campanii în care au susținut că persoanele venite din Kosovo sunt infractori violenți, a decis joi Curtea Supremă a Elveției, transmite agenția Reuters.

Cazul a ajuns în instanță după ce, cadrul unei campanii de susținere a limitării imigrației, partidul SVP a creat un afiș cu un mesaj al cărui titlu a fost: 'Kosovarii îi spintecă pe elvețieni'.

Formațiunea naționalistă a conceput respectivul afiș după un atac cu armă armă comis în anul 2011 de un kosovar împotriva unui elvețian.

În verdictul emis joi, Curtea Supremă Federală din Lausanne a decis că fostul secretar general al SVP, Martin Baltisser, și adjuncta sa, Silvia Baer, se fac vinovați de discriminare rasială, instanța considerând că acel afiș este violent, încalcă demnitatea umană și creează un climat ostil față de imigranții kosovari prin inducerea percepției că aceștia ar fi mai violenți decât alții.

Curtea Supremă a menținut astfel verdictul dat de o instanță inferioară, care i-a condamnat pe cei doi politicieni la plata unei amenzi însumate de peste 23.000 de franci elvețieni.

Conform datelor oficiale, circa 111.000 de kosovari trăiesc în Elveția, mulți dintre ei stabilindu-se în această țară în anii '90, în timpul conflictelor armate din fosta Iugoslavie.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Judecați voi / 3.000 de „speciali” nu au plătit nici măcar 1 leu contribuţii, dar încasează 641 milioane de lei …

2 Așa o fi?

3 Prostul proștilor! Sică Dumitrescu s-a îndrăgostit de o polițistă sub acoperire și i-a dezvăluit că vinde coca…

4 ULTIMA ORĂ Al treilea val? Analiză comparativă pe zile: Numărul cazurilor de COVID-19 a crescut în această săp…

5 Ce Rafila, ce Cercel! / „Nicu Garaj”, soluția PSD pentru Sănătate