Doi români români, arestaţi în cazul jafului din locuinţa Tamarei Ecclestone/Suspecții ar fi furat bijuterii în valoare de 50 de milioane de lire sterline

Doi români români, arestaţi în cazul jafului din locuinţa Tamarei Ecclestone/Suspecții ar fi furat bijuterii în valoare de 50 de milioane de lire sterline

Doi români români, arestaţi în cazul jafului din locuinţa Tamarei Ecclestone/Suspecții ar fi furat bijuterii în valoare de 50 de milioane de lire sterline.

Două persoane, mamă şi fiu, reţinute de Poliţia Metropolitană în legătură cu jaful de bijuterii în valoare de 50 de milioane de lire sterline care a avut loc în decembrie din locuinţa londoneză a Tamarei Ecclestone, bogata moştenitoare a fostului director executiv din Formula 1 Bernie Ecclestone, au compărut sâmbătă în faţa instanţei, informează Press Association, citată de Agerpres.

Maria Mester, de 47 de ani, şi Emil-Bogdan Savastru, de 29 de ani, au fost inculpaţi pentru conspiraţie în scopul comiterii unui jaf în data de 13 decembrie.

Inculpaţii au afirmat că sunt de naţionalitate română în momentul în care şi-au confirmat datele personale în tribunalul Westminster Magistrates din Londra, potrivit Press Association.

Cei doi vor rămâne în custodia poliţiei şi vor compărea din nou în instanţă pe 28 februarie, la Isleworth Crown Court.

Potrivit Poliţiei Metropolitane, arestările sunt în legătură cu jaful comis la o reşedinţa din Palace Green, Kensington, pe 13 decembrie.

La mijlocul lunii decembrie, poliţia a anunţat că a fost solicitată să intervină la o reşedinţă din Palace Green, supranumită ”aleea miliardarilor”, în apropiere de Hyde Park, ”din care au fost furate bijuterii de o valoare însemnată”, precizează AFP.

Potrivit presei britanice, valoarea bunurilor furate ajunge la 50 de milioane de lire sterline (60 de milioane de euro), dar suma nu a fost confirmată de poliţie sau de un purtător de cuvânt din partea Tamarei Ecclestone.

Tamara Ecclestone şi familia sa, care nu erau la locuinţă în momentul producerii jafului, au afirmat că sunt ”supăraţi şi şocaţi”, potrivit purtătorului lor de cuvânt.

Poliţia a precizat că doi bărbaţi, de 21 şi 31 de ani, arestaţi de asemenea în acest caz, au fost puşi în libertate, dar rămân în vizorul anchetatorilor, potrivit AFP.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale